Captain Marvel is nog niet eens af, maar de plannen voor een vervolg liggen al klaar. En daarin is voor het eerst een hoofdrol weggelegd voor een superheld met een moslimachtergrond!

Article continues after the ad

Ieder jaar komen er meer superheldfilms uit dan je op één hand kunt tellen. Toch kom je maar weinig moslims tegen in Marvel- en DC-films. Als het aan Kevin Feige, de directeur van Marvel Studios, ligt, komt daar snel verandering in. In een interview met de BBC onthulde Feige dat de studio plannen heeft voor een film van Ms. Marvel, een superheld met een moslimachtergrond! De film zou de opvolger moeten worden van Captain Marvel, de superheldenfilm met Oscarwinnaar Brie Larson in de titelrol.  

Inhumans

Ms. Marvel is het alter-ego van Kamala Khan, een Pakistaans-Amerikaanse scholiere uit New Jersey. Zij ontdekt op een dag dat ze afstamt van de Inhumans. Hierdoor beschikt Kamala over bijzondere gaven. Zo kan ze onder meer van gedaante veranderen. Omdat ze fan is van Captain Marvel, besluit ze in haar voetsporen te treden als Ms. Marvel.

Mijlpaal

Ms. Marvel was in 2014 de eerste superheld met een moslimachtergrond die haar eigen stripreeks kreeg. Niet alleen schreef de stripgigant hiermee geschiedenis, de comic-serie was ook nog eens een hit onder de lezers. Met de filmversie staat Marvel op het punt een nieuwe draai te geven aan deze mijlpaal!

Captain Marvel verschijnt in maart 2019 in de bioscopen.