Al een tijdje gingen er geruchten dat Marvel bezig was met een film rond hun obscure comics over de Eternals. Nu zijn deze geruchten bevestigd, met het nieuws dat de studio een regisseuse heeft gevonden voor deze film. De onbekende Chloé Zhao tekent voor de regie, zo melden diverse Amerikaanse vaksites.

Article continues after the ad

De Eternals?? Wie??

Menig lezer die de 90's nog heeft meegemaakt roept nu misschien verschrikt uit: “Wat? Gaat Marvel een film maken over een Britse meidengroep?” Maar we kunnen je geruststellen, het is niet Eternal, maar Eternals, met een s. Deze personages zijn in de jaren zeventig verzonnen door Marvel-grootheid Jack Kirby. Het zijn een stel buitenaardse superhelden die afstammen van de Celestials. Dit zijn honderden meters hoge geharnaste reuzen, waarvan er al één vluchtig voorbij kwam in de eerste Guardians of the Galaxy-film.

Griekse mythologie

Jack Kirby heeft voor deze serie behoorlijk leentjebuur gespeeld bij de Griekse mythologie. De hoofdpersonages heten namelijk Ikaris, Sersi, Thena en Makkari. Ikaris klinkt wel heel erg als de hoogmoedige Icarus, Sersi lijkt op Circe, Thena klinkt als Athena, en Makkari is natuurlijk gewoon Mercurius. Hij is dan ook supersnel, net als Quicksilver en The Flash, waarvan we van elk al twee uitvoeringen hebben.

Even voorstellen

Chloé Zhao heeft tot nu toe twee kleine arthouse-films geregisseerd, haar tweede film The Rider draaide in april dit jaar in Nederlandse bioscopen. (Niet dat we die gezien hadden, want wij zaten toen bij Avengers: Infinity War). Zhao is dan ook een opmerkelijke en ook riskante keuze voor een blockbuster over Epische Buitenaardse Helden Die Afstammen Van Kolossale Oppergoden. Daar komt bij dat The Eternals nogal doen denken aan The Inhumans, en die werden niet al te best ontvangen. Ook is Marvel sinds de jaren zeventig al vier keer een comics-serie rond The Eternals begonnen, en deze werden nooit echt een succes.

Yeah-yeah-yeah-yeah

Enfin, we zullen het zien als het zover is. Toen Marvel de eerste Guardians of the Galaxy aankondigde werden ze ook voor gek verklaard, en dat pakte toch best geweldig uit. Tot slot omdat we het niet laten kunnen toch nog even de grote hit van Eternal. Dit zat tijdens het lezen van dit bericht natuurlijk de hele tijd in je hoofd, of niet dan?