Daarmee is de komst van deze film meteen bevestigd.

Al een tijdje gingen er geruchten dat Marvel bezig was met een film rond hun obscure comics over de Eternals. Nu zijn deze geruchten bevestigd, met het nieuws dat de studio een regisseuse heeft gevonden voor deze film. De onbekende Chloé Zhao tekent voor de regie, zo melden diverse Amerikaanse vaksites.

More content below the advertising

De Eternals?? Wie??

Menig lezer die de 90's nog heeft meegemaakt roept nu misschien verschrikt uit: “Wat? Gaat Marvel een film maken over een Britse meidengroep?” Maar we kunnen je geruststellen, het is niet Eternal, maar Eternals, met een s. Deze personages zijn in de jaren zeventig verzonnen door Marvel-grootheid Jack Kirby. Het zijn een stel buitenaardse superhelden die afstammen van de Celestials. Dit zijn honderden meters hoge geharnaste reuzen, waarvan er al één vluchtig voorbij kwam in de eerste Guardians of the Galaxy-film.

Griekse mythologie

Jack Kirby heeft voor deze serie behoorlijk leentjebuur gespeeld bij de Griekse mythologie. De hoofdpersonages heten namelijk Ikaris, Sersi, Thena en Makkari. Ikaris klinkt wel heel erg als de hoogmoedige Icarus, Sersi lijkt op Circe, Thena klinkt als Athena, en Makkari is natuurlijk gewoon Mercurius. Hij is dan ook supersnel, net als Quicksilver en The Flash, waarvan we van elk al twee uitvoeringen hebben.

Even voorstellen

Chloé Zhao heeft tot nu toe twee kleine arthouse-films geregisseerd, haar tweede film The Rider draaide in april dit jaar in Nederlandse bioscopen. (Niet dat we die gezien hadden, want wij zaten toen bij Avengers: Infinity War). Zhao is dan ook een opmerkelijke en ook riskante keuze voor een blockbuster over Epische Buitenaardse Helden Die Afstammen Van Kolossale Oppergoden. Daar komt bij dat The Eternals nogal doen denken aan The Inhumans, en die werden niet al te best ontvangen. Ook is Marvel sinds de jaren zeventig al vier keer een comics-serie rond The Eternals begonnen, en deze werden nooit echt een succes.

Yeah-yeah-yeah-yeah

Enfin, we zullen het zien als het zover is. Toen Marvel de eerste Guardians of the Galaxy aankondigde werden ze ook voor gek verklaard, en dat pakte toch best geweldig uit. Tot slot omdat we het niet laten kunnen toch nog even de grote hit van Eternal. Dit zat tijdens het lezen van dit bericht natuurlijk de hele tijd in je hoofd, of niet dan?

More content below the advertising

Regisseur Bryan Singer mag dan wel geweldige films gemaakt hebben, er komen steeds meer verhalen naar boven dat hij als persoon verre van geweldig is. Al langere tijd deden er geruchten de ronde dat de man achter topfilms als The Usual Suspects, Valkyrie, Bohemian Rhapsody én meerdere van de X-Men films zich schuldig gemaakt zou hebben aan misbruik van tienerjongens. Het Amerikaanse blad The Atlantic heeft deze week een doortimmerd stuk gepubliceerd waarin vier slachtoffers van de regisseur gedetailleerd beschrijven wat hij met hen gedaan heeft. De producent van zijn nieuwste film staat echter achter zijn regisseur.

More content below the advertising

 

Gedetailleerd beschuldigend stuk

Onlangs werd bekend dat Singer zich mag wagen aan een nieuwe reboot van de jaren tachtig-actiefilm Red Sonja. Deze film met Brigitte Nielsen in de titelrol en Arnold Schwarzenegger als publiekstrekker was in 1985 gemaakt om in te haken op het succes van Arnie's Conan The Barbarian-films. Toen het gedetailleerde stuk van The Atlantic deze week verscheen was het wachten op het ontslag van de regisseur, maar het tegendeel blijkt het geval: Singer beschuldigt de journalisten ervan hem zwart te maken, en producent Avi Lerner neemt het op voor zijn regisseur.

 

“Nepnieuws”

“Ik ga gewoon door met de voorbereidingen voor Red Sonja en Bryan Singer is gewoon nog aan de film verbonden. De $800 miljoen die Bohemian Rhapsody heeft opgebracht is het bewijs van zijn geweldige visie. Ik herken het verschil tussen nepnieuws en werkelijkheid, en ik sta achter mijn beslissing. In Amerika zijn mensen onschuldig totdat het tegendeel bewezen is”, aldus de producent.

Onhandelbaar tijdens opnames

Op zich zou Lerner er goed aan doen het stuk van The Atlantic toch even te lezen, niet alleen vanwege de aantijgingen van misbruik, maar ook omdat nogmaals uit de doeken wordt gedaan waarom Singer door 20th Century Fox ontslagen werd als regisseur nadat  de film al grotendeels was opgenomen. Naar verluidt viel met de filmmaker werkelijk geen land te bezeilen tijdens de opnames, als hij al kwam opdagen. En dan zou hij ook nog continu knallende ruzie hebben gehad met hoofdrolspeler Freddie Mercury. Malek gaf gisteren nog aan dat hij niets wist van de geruchten over Singer.

Eerdere reboot geschrapt

Toch moeten we nog maar zien of deze Red Sonja-reboot er echt gaat komen. In 2009 probeerden Robert Rodriguez en zijn toenmalige geliefde Rose McGowan het ook al, maar nadat de Conan-reboot uit 2011 met Aquaman himself Jason Momoa flopte, werden deze plannen geschrapt. Gelukkig hebben we de promotiefoto's nog.

 

Radio 2-dj's Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte zijn in de ochtend van vrijdag 25 januari een petitie gestart om Loeki de Leeuw terug op de televisie te krijgen. De vrolijke leeuw dook vroeger op de NPO-kanalen op in geinige filmpjes tussen de STER-reclameblokken door. Daarmee zorgde Loeki er eigenhandig voor dat reclame weer leuk werd. Sinds 2004 is de onhandige en immer verbaasde leeuw niet meer te zien. Daar moet dus verandering in komen.

More content below the advertising

 

10.000 handtekeningen

De dj's van het ochtendprogramma Jan-Willem Start Op zijn ervan overtuigd dat Loeki "nog altijd onverminderd populair is onder de Nederlandse bevolking". Zij hopen meer dan 10.000 handtekeningen te verzamelen. De STER liet in de uitzending weten dat ze niks garanderen, maar dat er in elk geval over gepraat zal worden als de dj's hun beoogde aantal handtekeningen weten te verzamelen. Op moment van schrijven gaat het helaas nog niet zo hard; drie uur na de lancering was de petitie pas dertienhonderd keer ondertekend.

 

Frekkel de Hond wint Loeki de Leeuw-award

Loeki de Leeuw was van 1972 tot en met 2004 te zien op de Nederlandse tv. Alle filmpjes werden met de hand gemaakt dus de STER zou puur vanwege de kosten niet al te happig zijn om Loeki terug te laten keren. Natuurlijk is de populaire Leeuw ook de naamgever voor de Gouden Loeki, de Award voor beste reclame van het jaar. Die werd gisteren nog gewonnen door het hartverwarmende hondje Frekkel.