Black Panther-regiseur Ryan Coogler zou graag een aparte Marvel-film maken rond de vrouwelijke personages uit Black Panther. Shuri, Okoye en Nakia zijn volgens hem boeiend genoeg voor een eigen avontuur.

Article continues after the ad

Vrouwen belangrijker dan de mannen

Coogler fantaseerde hardop over deze Women of Wakanda-film tijdens een interview voor een volle zaal op het filmfestival van Cannes. Toen de filmmaker gevraagd werd “Denk je dat de vrouwen in Black Panther net zo belangrijk zijn als de mannen?”, antwoordde de regisseur: “Ik denk dat je zou kunnen zeggen dat ze nog belangrijker zijn. Er is een heel stuk in de film waarin je alleen de vrouwen volgt. Toen ik de film keek was dat één van m'n favoriete stukken. Dat had ik vooraf niet verwacht”.

Women of Wakanda

Natuurlijk draait het in Black Panther vooral om Koning T'Challa, maar de vrouwen om hem heen staan absoluut hun mannetje; zijn zusje Shuri (Letitia Wright) is een whiz-kid die allerlei technische snufjes voor hem verzint, net zoals Q in de Bond-films; zijn idealistische ex-vriendin Nakia (Lupita Nyong'o) probeert hem te overtuigen in haar ideeën te geloven; en de bikkelharde maar oh zo trotse Okoye (Danai Gurira) voert zijn zwaargetrainde lijfwacht aan, de Dora Milaje, die ook weer geheel uit vrouwen bestaat.

Succesvolste solo-held

Coogler ziet een film over deze dames helemaal zitten: “Oh man, dat zou echt geweldig zijn als dat zou kunnen. Ze hebben zoiets ook al in de comics gedaan”. Of Marvel ook wat ziet in het idee voor een Women of Wakanda-spinoff is niet bekend, maar nadat de Black Panther zowaar Iron Man is voorbijgestreefd als succesvolste solo-held van de studio vind de studio het vast geen slecht plan om er naast een vervolg ook nog een spin-off bij te doen.