Het is over en uit met de Marvel-serie Inhumans. TV-zender ABC heeft laten weten dat er geen tweede seizoen zal komen. Het bericht komt niet als een verrassing want de serie was niet best ontvangen.

Article continues after the ad

Bioscoopfilm

In de achtdelige tv-serie Inhumans volgden we de avonturen van Marvel’s koninklijke familie, die op de achterkant van de maan woont. De serie was geen succes, maar het had zomaar anders kunnen lopen. Marvel had namelijk lang plannen om een bioscoopfilm van de Inhumans te maken. Op een bepaald moment werd comedy-regisseur Adam McKay al genoemd als mogelijke regisseur, en Vin Diesel was zelf via twitter geruchten aan het verspreiden dat hij de rol van Black Bolt zou gaan spelen. De Inhumans-leider praat immers niet dus het zou perfect te combineren geweest zijn met zijn rol als Groot in Guardians of The Galaxy. Om onduidelijke redenen koos Marvel uiteindelijk voor een tv-serie, die luchtiger werd dan de andere Marvel tv-series.

Slechte showrunner

Als showrunner, zeg maar de man die de touwtjes in handen heeft, koos Marvel bij Inhumans voor Scott Buck. Die was eerder verantwoordelijk voor het eerste seizoen van Iron Fist, dus het was al een mysterie waarom de man überhaupt nog zijn baan had.  En ezel Buck stootte zich twee keer tegen dezelfde steen, want net zoals Iron Fist werd Inhumans door critici met de grond gelijk gemaakt. Jammer, want als Marvel dit beter had aangepakt hadden ze een sterke franchise in handen kunnen hebben.

Nederlandse inbreng

Voor Nederlandse Marvel-fans is het extra jammer dat de Inhumans zo geflopt zijn. Het was namelijk de eerste Marvel-serie met een Nederlandse inbreng: regisseur Roel Reiné regisseerde de eerste twee afleveringen en zijn vaste editor Radu Ion monteerde de eerste aflevering. Maar niet getreurd, want de heren zijn alweer bijna klaar met de nieuwe Nederlandse actiefilm Redbad, die afgaande op de trailers net zo goed gewoon Bloedbad had kunnen heten. De film is afkomstig van hetzelfde team dat drie jaar geleden het spectaculaire Michiel de Ruyter losliet op het witte doek, dus dat belooft wat. Het bloedbad van Redbad barst op 28 juni los in de bioscopen.