Er is een nieuwe Star Wars-film aangekondigd en deze keer zit er een Marvel-tintje aan! Producer van het Marvel Cinematic Universe, Kevin Feige, werkt aan het project samen met Lucasfilms Kathleen Kennedy. Feige staat bekend als het meesterbrein achter de doorlopende Marvel filmreeks van Disney, en stond aan de wieg van de verfilmingen van Iron Man, The Avengers en alle andere filmhelden die langskwamen in Endgame.

Article continues after the ad

Marvel meets Star Wars

Disney-baas Alan Horn bevestigde het project aan The Hollywood Reporter. Kevin Feige blijkt niet alleen een groot fan Marvel-comics te zijn, hij is ook helemaal into Star Wars.

“Nu de Skywalker-saga eindigt, werkt Kathy [Kennedy] aan een nieuw tijdperk in Star Wars storytelling. Wetende dat Kevin een enorme fan is, was het niet meer dan logisch dat deze twee uitzonderlijke producers samen gingen werken aan een Star Wars-film.”

Game of Thrones meets Star Wars

Star Wars Episode IX: The Rise of Skywalker verschijnt 18 december in de bioscoop en eindigt de Skywalker-verhaallijn. Daarna neemt Disney even een pauze van Star Wars-films, maar die komen er wel want Game of Thrones-makers Benioff en Weiss hebben al een nieuwe filmtrilogie gepland. Deze week wonnen ze nog een kruiwagen Emmy’s voor het omstreden laatste seizoen van Game of Thrones.

Star Wars-serie The Mandalorian start in november op Disney+. Kevin Feige werkt ondertussen ook aan Marvel Disney+-series zoals Loki, Hawkeye en meer. Er komen heel veel exclusieve Marvel-series naar de streamingdienst toe. Bekijk hier ook het hele overzicht van alle films en series die nu op Disney+ staan.