Regisseur James Gunn ontslagen na omstreden tweets

De soap rondom Guardians of the Galaxy vol. 3 heeft een verrassende wending genomen: Marvel doet naar het schijnt een laatste poging om James Gunn terug in de regiestoel te krijgen!

Backlash

De schok was groot toen James Gunn vorige maand door Disney werd ontslagen. De reden van zijn ontslag waren een aantal misplaatste grappen op Twitter van tien jaar geleden over seksueel misbruik. Disney wilde hierop niks meer met de regisseur te maken hebben en haalde hem per direct van Guardians of the Galaxy vol. 3 af. Maar de backlash was enorm: niet alleen de fans namen het op voor de ontslagen regisseur, ook de cast maakte zich sterk voor een terugkeer van Gunn. Het leek even alsof het allemaal verspilde moeite was, maar gisteravond nam de soap rondom de regisseur een verrassende wending!

Steun

Verschillende bronnen beweren dat Marvel in gesprek is met Disney over een eventuele terugkeer van Gunn. Mike Fleming, journalist van entertainmentwebsite Deadline, bracht het nieuws als eerste naar buiten: “Marvel probeert Disney ervan te overtuigen om Gunn opnieuw in te huren voor Guardians of the Galaxy vol. 3. De discussie wordt gevoerd naar aanleiding van de verklaring van de cast waarin ze hun steun betuigen aan de regisseur. Hierdoor is het project in zwaar vaarwater terecht gekomen. De kans is klein dat het ontslag van Gunn nog op het laatst wordt teruggedraaid, maar het is iets dat momenteel speelt.”

Belangen

De Guardian of the Galaxy-films brachten wereldwijd niet minder dan 1.6 miljard dollar in het laatje. Disney zal dus alle belangen tegen elkaar af moeten wegen voordat de opnames van start gaan. Voor fans van de regisseur (en natuurlijk de regisseur zelf) is momenteel alle hoop gevestigd op Marvel voor de terugkeer van James Gunn!

Na alle tam-tam over de nieuwe schurken die in de tweede helft van The Walking Dead seizoen 9 hun opwachting maken waren we al behoorlijk nieuwsgierig, maar een eerste glimp van deze Whisperers liet vorige maand al zien dat het hier inderdaad om hele smerige engerds gaat. Toen zagen we alleen beelden van Whisperers-leider Alpha, gespeeld door Samantha Morton. Nu heeft Fox nieuwe beelden vrijgegeven waar ook de rest van deze sicko's op te zien zijn, waaronder ook Alpha’s rechterhand Beta. Die wordt gespeeld door Ryan Hurst, die we nog kennen als Harry ‘Opie’ Winston uit Sons of Anarchy.

 

Zombiefluisteraars

Als je nu nog zegt “Huh? Whisperers? Wie of wat zijn dat?” dan heb je én niet goed opgelet de afgelopen maanden, én niet op de bovenstaande linkjes in de eerste alinea geklikt waar het allemaal uitgelegd wordt. Nog even kort dus: deze zombiefluisteraars sturen kuddes zombies aan door zich in zombiehuid te vermommen en zich zo onopvallende tussen de ondoden te begeven. Deze zieke geesten deinzen nergens voor terug en naar verluidt gaan zij het de nog levende personages erg lastig maken.

 

De trailer laat ons meekijken door de ogen van een Whisperer, die door zijn kijkgaten onder meer Daryl (Norman Reedus) in het vizier krijgt. Daarna voegt deze fluisteraar zich bij zijn ploeggenoten die er stuk voor stuk hartstikke goor uitzien.

 

Ook op social media heeft Fox deze week al wat korte teasers geplaatst met nieuwe Whisperer-beelden.

 

Fans moeten nog een maandje geduld hebben voor ze de gruweldaden van deze nieuwe engerds kunnen zien, want seizoen 9B van The Walking Dead gaat pas dinsdag 12 februari van start bij Fox.

Nee het is dus echt niet Art Rooijakkers geworden. De voormalige Wie is de Mol-presentator had er geen zin in, maar nu heeft RTL dan toch een opvolger gevonden voor Dennis Weening. Kaj Gorgels gaat in 2019 de zo onhandig weggebonjourde Weening opvolgen als presentator van Expeditie Robinson. De vlotte YouTuber die sinds een paar jaar ook op TV presenteert is geen onbekende van het programma, aangezien hij in 2017 al als kandidaat meedeed. Daarnaast presenteerde hij dit seizoenen ook al meerdere keren Eilandpraat.

Gorgels was voor het eerst als presentator te zien in het programma SOS: Mijn vakantie is een hel, wat hij in 2017 samen met John Williams deed. En hier word het misschien een beetje pijnlijk, want Albert Verlinde beweerde eerder deze week nog dat RTL twijfelde tussen uitgerekend Gorgels en Williams om naast presentatrice Nicolette Kluijver het nieuwe gezicht te worden van de razend populaire survivalshow.

 

“Een enorme eer, onwerkelijk”

“Deelnemen aan het programma waar ik sinds kind al fan van ben, was al onwerkelijk en ik had nooit kunnen dromen dat ik het programma ooit zou mogen presenteren”, aldus de 28-jarige presentator in een reactie op zijn Instagram. “Het is voor mij een enorme eer om Dennis Weening op te volgen, voor mij toch wel echt Mister Robinson. Ik ga er alles aan doen om dit zo waardig mogelijk te doen”.

Voor het zover is tourt Kaj de komende maanden eerst door Nederland met zijn eerste theatershow Effe Relativeren. Weten of hij bij jou in de buurt optreedt? De speeldata zie je hier.