Na Avengers: Infinity War zullen verschillende Marvel-personages hun debuut maken op het witte doek. Volgens Marvel Studio-baas Kevin Feige is de cultheld Moon Knight een van de mogelijke kandidaten!

Article continues after the ad

Nieuw tijdperk

Deze week is de langverwachte superheldenfilm Avengers: Infinity War in première gegaan. En deze film zal een heel nieuw tijdperk inluiden in het Marvel-universum. Zo zullen als het stof is neergedaald nieuwe Marvel-helden de overstap maken van de strips naar het witte doek. Veel Marvel-fans hopen dat de Moon Knight zijn eigen film krijgt. Kevin Feige, het hoofd van Marvel Studios, had onlangs goed nieuws voor de fans van deze mysterieuze antiheld!

Kaarten

Op de vraag of Moon Knight zijn opwachting zal maken in het filmuniversum van Marvel, had Feige een kort, maar krachtig antwoord: “Ja.” Wanneer en in welke vorm Moon Knight de overstap zal maken naar het witte doek is helaas iets minder helder: “Dat kan vijf, tien of vijftien jaar duren. We hebben een aantal kaarten liggen op kantoor met Marvel-personages die mogelijk in aanmerking komen voor een film. Moon Knight hebben we uitgelicht en besproken.”

Huurling

Moon Knight maakte zijn stripdebuut in 1975, maar kreeg al vrij snel zijn eigen serie. Hierin wordt de huurling Marc Spector opgewekt uit de dood om wraak te nemen op de mensen die hem hebben achtergelaten in de woestijn om te sterven. Later zou hij zijn bijzondere krachten inzetten om misdaad te bestrijden. Vanwege het grimmige karakter van de strip, wordt Moon Knight vaak vergeleken met Batman. Onderstaand filmpje praat je snel bij over de ontstaansgeschiedenis van deze duistere superheld!