Het heeft even geduurd maar eindelijk begint er meer diversiteit in Marvel-films te komen. Black Panther was de eerste film met een donkere superheld, en volgend jaar komt met Captain Marvel dan de eerste film rond een vrouwelijke superheld. Die laatste krijgt zelfs een spin-off over een islamitische superheld, en nu is het ook tijd voor de eerste film over een Aziatische superheldin: Silk.

Article continues after the ad

Zelfde radioactieve spin

De gezaghebbende vaksite Deadline meldt dat Sony van plan is een Spider-Man spin-off te maken rond dit relatief nieuwe personage uit de Marvel-stal: pas in 2014 dook Silk voor het eerst op in de comics. Silk is het alter-ego van Cindy Moon, een uit Zuid-Korea afkomstig klasgenootje van Peter Parker. Als Cindy toevallig door eenzelfde radioactieve spin gebeten wordt waarvan Peter tegen de muren op ging lopen, krijgt ook zij ineens superkrachten.

Silk Sense

Deze zijdezachte superheldin heeft in tegenstelling tot Spider-Man geen Spider-Sense, maar een Silk Sense. Het komt echter op hetzelfde neer. Het personage van Cindy Moon kwam al heel kort voor in Spider-Man: Homecoming, waar ze gespeeld werd door Tiffany Espensen. Het ging eigenlijk meer om een veredelde figurantenrol. Het is niet duidelijk of Espensen de rol van Silk gaat spelen, maar zij heeft er zelf in elk geval zin in: op haar eigen twitter-account retweette de actrice zeven berichten over de aankondiging van de Silk-film.

Zoals met zoveel van dit soort spin-offs is het maar de vraag of de film er gaat komen. Onlangs besloot Sony nog om Silver and Black, een andere Spider-man spin-off rond vrouwelijke personages, voor onbepaalde tijd op te schorten.