Martine Bijl is toch nog niet klaar voor een nieuwe reeks afleveringen van Heel Holland Bakt. André van Duin neemt de honneurs wederom voor haar waar.

Article continues after the ad

Verklaring

Gisteren brachten we nog het nieuws dat Martine Bijl waarschijnlijk weer te zien is in het aanstaande seizoen van Heel Holland Bakt. Helaas bereikte ons vandaag het bericht dat het haar toch niet gaat lukken. “Het spijt me veel meer dan ik kan zeggen”, aldus Bijl in een verklaring die door Omroep Max naar buiten werd gebracht. 

Herstel

Het gaat al een stuk beter met de gezondheid van Bijl sinds de hersenbloeding die ze in september 2015 kreeg. Haar herstel verloopt gestaag, maar dat gaat “millimeter voor millimeter. Zestien lange, inspannende opnamedagen kan ik nog niet aan”, vervolgt Bijl.

Heel Holland Bakt

André neemt met alle liefde Heel Holland Bakt nog een seizoen op zich, maar zegt het ook erg jammer te vinden. Dit beaamt Omroep MAX-baas Jan Slagter: "Het is ontzettend spijtig dat het Martine niet lukt om er dit seizoen bij te zijn, maar haar gezondheid staat voorop." Het nieuwe seizoen Heel Holland Bakt begint dit najaar op NPO1.