Superhelden zijn gaaf, maar zijn niets zonder geweldige schurken! Warner Bros. en DC beseffen dat, en plannen een nieuwe film over misschien wel de beste Batman-villain ooit: The Joker. Als kers op de taart is Martin Scorcese bij het project betrokken!

Article continues after the ad

De Batman-spin-off bevindt zich momenteel in de vroege productiefase. Als regisseur wordt Todd Philips (The Hangover, Project X) genoemd. Scott Silver (8 Mile, The Fighter) werkt al aan een script. Martin Scorcese treedt op als producer, samen met Philips.

The Joker werd eerder in Batman-films vertolkt door Jack Nicholson en Heath Ledger. In deze nieuwe film komen we er achter hoe de grappenmaker in een meedogenloze booswicht veranderde. De comics hebben dit al vaker gedaan, maar de nieuwe film wordt geen kopie van een bestaande verhaallijn.

Naar verluidt speelt de nieuwe Joker-film in het Gotham City van de jaren 80, en willen de makers een hard-boiled detective, of film noir-sfeer neerzetten. Inspiratie zoekt men in Scorcese-films als Taxi Driver en Raging Bull, en niet zozeer in eerdere DC-films. Dat kan best een interessante invalshoek blijken! 

Waarschijnlijk wordt The Joker niet gespeeld door Jared Leto, die de rol vervulde in Suicide Squad. Hij is de meest recente versie, maar omdat de nieuwe film over de jonge jaren van de kwaadaardige clown gaat, zoekt men waarschijnlijk een jongere acteur.

Omdat de film nog in de kinderschoenen staat, is er verder weinig over bekend. Jared Leto’s Joker zien we sowieso nog terug in Suicide Squad 2 en de spin-off over Harley Quinn. Batman en z’n vrienden zijn in november weer in de bioscoop te checken, in Justice League.