Regisseur Martin Koolhoven heeft de plannen voor zijn volgende film uit de doeken gedaan. Tegen een Franse website zegt hij te werken aan een thriller over de onafhankelijkheidsstrijd van Indonesië na de Tweede Wereldoorlog.

Article continues after the ad

Batavia

De (voorlopige) titel van de film is Batavia, maar deze zal zeker nog veranderen. Koolhoven werkte tien jaar geleden aan een film over ‘zuiveringsacties’ op Zuid-Celebes, waarvoor hij veel research deed over de onafhankelijkheid van Indonesië.

“Er waren na 1945 heel veel belanghebbenden in dit proces, en heel veel perspectieven. Ik kreeg toen het idee om deze periode op een wat meer abstracte manier uit te beelden: een thriller met drie verschillende personages en evenzoveel perspectieven.”, meldt Koolhoven tegenover het ANP.

Brimstone

De regisseur belooft een spannend verhaal, met femmes fatales, corruptie, verraad en besmette helden. Koolhoven vergelijkt Batavia nu al met zijn succesvolle film Brimstone, vanwege het complexe verhaal dat hij beoogt. De situatie in Indonesië (tot 17 augustus 1945 een Nederlandse kolonie), en de onwil van Nederland om de onafhankelijkheid te accepteren, vormen een achtergrond van politieke intriges.

Martin Koolhoven werkt voor Batavia wederom samen met producent Els Vandevorst. Koolhovens paranormale western Brimstone, werd eerder deze week genomineerd voor maar liefst negen Gouden Kalveren.