Chantal Janzen en Martijn Krabbé in The Voice

Je kunt niet genoeg popcorn inslaan voor de grote live-finale van The Voice of Holland vanavond. De veelbesproken, door Anouk flink bekritiseerde Jasper zit nog in de race, Marco Borsato treedt op, een week nadat Anouk 'm belachelijk maakte én nu dreigt presentator Martijn Krabbé ook nog met een Thierry Baudetje?!

Article continues after the ad

Jazeker. Als Martijn - die vandaag 53 kaarsjes uitblaast - tijdens de show een verjaardagsverrassing krijgt, stormt hij weg en mag Chantal Janzen de boel helemaal alleen aan elkaar praten. 

Geen verrassing voor Martijn

Een lolbroek die stiekem een of andere boodschap in de autocue sneakt, een taart (of erger nog, een serenade) van de kandidaten, Chantal die 'm verrast met een videoboodschap van het thuisfront; nee hoor, dat moeten ze niet proberen. "Ik heb al duidelijk aangegeven dat ik niet wil dat er iets voor mij wordt georganiseerd", waarschuwt Martijn nog maar een keer in De Telegraaf.

Ok, bye

"En al helemaal niet in de uitzending", voegt hij eraan toe. "Dan mogen ze de finale zonder mij afmaken." Het moet om de kandidaten draaien - niet om Martijn. "Ik doe de dienstregeling, sta daar met een spiegelei en een fluitje. Het is het feest van de talenten: zíj moeten shinen. Dus laten ze vooral niet de conducteur gaan toezingen."

Hopelijk voor Martijn blijft het dus hierbij:


Nienke, Sem, Dani en Jasper

Coaches Ali B, Waylon, Anouk en Jan Smit hebben allemaal nog één kandidaat in hun team zitten, respectievelijk Nienke, Sem, Dani en Jasper. Een van hen voegt zich bij het steeds langer worden rijtje met oud-winnaars. Wij zochten uit hoe het nú met al die winnaars gaat.

De grote finale van The Voice of Holland is vanavond vanaf 20:00 uur te zien op RTL 4.

Luister ook onze podcast Bankplakkers met kijktips en het laatste nieuws: