Martijn Krabbé in Kopen Zonder Kijken

Kijkers smullen van de heerlijke huizenclichés in RTL 4-hit Kopen Zonder Kijken, maar de show krijgt ook echt wel wat forse kritiek. Bijvoorbeeld op de deelnemende koppels. Het aanbod is... niet zo divers. Presentator Martijn Krabbé reageert!

Article continues after the ad

"RTL 4 doe hier wat aan!", schreef de geïrriteerde kijker Mariska Blok gisteren op twitter. "Het is 2020. Volgend seizoen echt meer diversiteit nodig. Nederland bestaat uit meer mensen dan alleen blanke hetero stellen met kinderwens / zwangere vrouw / kleine kinderen die een woning zoeken!" Martijn Krabbé himself las mee en kwam met een uitleg.

 

Reactie Martijn Krabbé

Een blik op de oude afleveringen leert dat Kopen Zonder Kijken tot nu toe één lesbisch stel hielp en voor de rest waren het voornamelijk witte hetero-millennials met kinderen of een baby op komst óf allebei. Martijn vindt dat Mariska "volkomen gelijk" heeft, maar plaatste ook een kanttekening. "We moeten alleen een keuze maken uit de stellen die zich opgeven. Moeten we de diversiteit zelf opzoeken en mensen dwingen om mee te doen? Wat de zwangerschap betreft; dat is voor de meeste mensen precies de reden om te verhuizen."

Seizoen 4 komt eraan

Kijker Mariska hoopt dat er vanwege de gigantisch hoge kijkcijfers misschien meer diverse deelnemers komen die ook willen kopen zonder kijken. Ook prijst ze Martijn, want ze vindt het wél een fantastisch programma, ondanks het gebrek aan diversiteit. Martijn komt dan met goed nieuws: "Dank. We hebben er ook veel lol in. We gaan serie 4, nu in productie, ook proberen weer van wat nieuwe bingokaarten te voorzien."


Kopen Zonder Kijken is elke maandagavond om 20:30 uur te zien op RTL 4.