Martijn Krabbé in Kopen Zonder Kijken

Kopen Zonder Kijken-kijkers vielen gisterenavond in een zwart gat: de voorlopig laatste aflevering is op tv gekomen, dus we gaan de harde lockdown in zonder Martijn, Bob, Alex en Roos met hun visgraatvloeren, jaren 30'-woningen en zwangere stelletjes... Gelukkig kwam Martijn last minute nog met heel goed nieuws!

Article continues after the ad

Er komt, zo beloofde de The Voice-presentator na afloop van de laatste aflevering van het Kopen Zonder Kijken-seizoen, een... nieuwe bingo-kaart!

Bingo!

Kopen Zonder Kijken zit vol heerlijke clichés. Aannemer Bob - die zelf ook een visgraatvloer heeft - belt best vaak op. Of het koppeltje nog even 30k over heeft voor een uitbouw? Ja natuurlijk! De show drijft op die vaste waarden. De onvermijdelijke termen als 'overbieden', koppeltjes die zwanger raken, de voorliefde voor jaren 30'-woningen; kijkers genieten volop. Maar Martijn vindt het nu tijd voor nieuwe, toekomstige clichés: hij gaat de boel opschudden in het nieuwe seizoen!


Kritiek op Kopen Zonder Kijken

Nog nooit eerder keken er zóveel mensen naar Kopen Zonder Kijken en uiteraard was dus ook de kritiek een stuk feller dan normaal. Zo vonden sommige kijkers het echt not done dat er bijna alleen maar witte hetero-koppels met kids meedoen. Waar is de diversiteit? Martijn Krabbé was het daar helemaal mee eens, alleen moet hij het nu eenmaal doen met de aanmeldingen die binnenkomen. Hij deed laatst wel een oproep: voor het nieuwe seizoen hoopt hij op koppels die “een ander soort huis willen” en “net iets avontuurlijker in het leven staan”. Nou, laat die nieuwe seizoenen maar komen!