Cabaretier en comedian Martijn Koning

De storm na het spraakmakende optreden van Martijn Koning bij Eva Jinek is nog altijd niet gaan liggen. In een gesprek met Nu.nl haalt de cabaretier fel uit naar Peter van der Vorst. De RTL-directeur stelde eerder dat Koning niet heeft gedaan waarvoor hij was ingehuurd. Maar de stand-up comedian heeft een hele andere lezing van wat er zich achter de schermen van de talkshow heeft afgespeeld.

‘Publiciteitsmachine’

Volgens Martijn Koning ontloopt Peter van der Vorst zijn verantwoordelijkheid als eindbaas van RTL in de Jinek-rel. “Als Peter van der Vorst stopt met onder de tafel weg te duiken, kan dit gewoon opgelost worden”, meent de komiek. “Liefst schriftelijk, anders gaan ze achteraf weer allerlei onzin verspreiden en tegen hun publiciteitsmachine kan ik niet op.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws:

Roast

De aanleiding van het conflict tussen Martijn Koning en RTL was zijn omstreden optreden vorige maand bij Eva Jinek. De cabaretier nam in de talkshow Thierry Baudet op de hak. De lijsttrekker van Forum van Democratie verliet echter de studio voordat Koning zijn roast kon afmaken. Het is nog altijd onduidelijk of de cabaretier nu wel of niet welkom is bij RTL na de Jinek-rel. Peter van der Vorst heeft nog niet gereageerd op de uitspraken van Koning.

Article continues after the ad