Martijn Koning op de Nederlandse première van Star Wars: The Rise of Skywalker

Martijn Koning is tegenwoordig niet meer weg te slaan van de beeldbuis met veel optredens in talkshows, Ranking the Stars en vorig jaar deed 'ie zelfs de (veelbesproken) oudejaarsconference. Jaren geleden gaf DWDD 'm ook al een podium, maar dat ging helemaal verkeerd.

Article continues after the ad

Martijn trad vanaf 2010 op als huiscomedian van De Wereld Draait Door. Hij heeft tot op de dag van geen contact gehad met Matthijs van Nieuwkerk na een grap over de veroordeelde pedoseksueel Robert M. die volledig verkeerd viel...

Matthijs en Martijn

"Ik liep over van zelfvertrouwen, vond mezelf helemaal fantastisch", zegt Martijn over die tijd in gesprek met het AD. Daar dacht Matthijs... nogal anders over. "Maar Matthijs van Nieuwkerk vond me helemaal niet zo tof. Misschien was ik ook best vervelend, want ik blowde veel in die tijd. En ik was eigenwijs en wilde alles op mijn manier doen. Ik wilde in de uitzending improviseren zonder gerepeteerd te hebben."

Genegeerd door Matthijs

Op een gegeven moment ging het nogal mis. "Ik maakte een extreem grove pedograp over Robert M. die compleet verkeerd viel. Ik weet nog dat ik naast de lange studiotrap van DWDD zat en dat Matthijs langs me omhoogliep zonder me aan te kijken." En, geeft Martijn toe, hij en Matthijs kwamen ook daarna niet meer in contact. "We hebben elkaar sindsdien nooit meer gesproken. Ik had het kennelijk compleet verneukt en ben nooit meer gebeld."

Matthijs van Nieuwkerk

Impact

Het DWDD-vertrek had best wel wat impact, aldus Martijn. "Daar heb ik wel een tijdje mee gezeten. Het was ook een van de eerste keren dat ik verrot gescholden werd op social media. Dat gebeurt tot op de dag van vandaag." Het hele interview met Martijn kun je hier lezen.