Martien Meiland

Chateau Meiland-ster Martien Meiland zat gisteren in Op1 om zijn nogal onthullende biografie te promoten. Het moment dat hij voor het eerst een man zoende, kwam als een mokerslag binnen, zo onthulde hij aan tafel.

Article continues after the ad

Martien werd op vakantie gezoend door een man. Op dat moment kwam hij erachter dat hij eigenlijk op mannen valt. "Dat was natuurlijk een enorme shock", gaf hij toe. 

De zoen die alles veranderde

Martien kan zich 'de zoen' - die in het boek zelf veel uitgebreider aan bod komt - nog heel goed herinneren. Hij was 40 toe het gebeurde. "Ik voelde mijn hele lijf in elkaar klappen, mijn hele wereld zag ik in elkaar duigen..." Eenmaal thuis van de vakantie (Erica was niet meegegaan) biechtte Martien op wat er was gebeurd. "Dat was natuurlijk één groot drama binnen het gezin."

'Hormoonspuiten'

Martien ging door een moeilijke periode na zijn onverwachte 'coming-out'. Op een gegeven moment ging hij zelfs naar de huisarts, in de hoop dat die 'iets' kon doen aan zijn homoseksualiteit. "Joh, moet je luisteren, heb jij niet hormoonspuiten zodat ik weer mezelf word?" Maar nee, dat had de huisarts uiteraard niet. "Nou, zegt 'ie, 'natuurlijk niet Martien, dat bestaat helemaal niet'." Uiteindelijk stuurde Erica hem naar Amsterdam, waar hij de gay-scène kon ontdekken.


Wat je verder nog kan verwachten van het boek? Onder meer onthullende stukken over het liefdesleven van Nadège en een knallende, fysieke ruzie tussen Maxime en 'huisvriendin' Caroline.