Martien Meiland in Chateau Meiland op SBS6

Heb je je ooit afgevraagd waarom de ogen van Chateau Meiland-kasteelheer Martien Meiland verschillen van kleur? Dat komt door een naar ongeluk uit zijn jeugd dat hem voor de helft blind maakte.

Article continues after the ad

Martien kan niets meer zien aan zijn rechteroog, zo onthulde hij deze week aan weekblad Story. "Toen ik een kind van vier jaar oud was, had ik een ongeluk." En dat kan er ook nog wel bij: door eerdere uitspraken van Martien weten we al dat hij absoluut geen makkelijke jeugd had.

 

Heftig ongeluk

De kleine 4-jarige Martien ging tijdens het knutselen even helemaal de mist in. "Ik heb mezelf met een schaar in mijn rechteroog gestoken, tijdens het plakken en knippen zoals kinderen dat doen." Hij legt uit dat zijn ogen er daarom ook zo anders uitzien. "Maar daar is het helaas niet bij gebleven: ik zie sinds dat ongeluk helemaal niets meer met mijn rechteroog."

 

Martien in de auto

Vaste kijkers van Chateau Meiland houden inmiddels hun hart vast wanneer Martien weer eens in de auto stapt. Dat loopt altijd uit op een dodemansrit. Mag hij eigenlijk wel de auto in stappen? "Ik kan me voorstellen dat het een probleem zou zijn als zoiets op latere leeftijd gebeurt", verweert hij zich. "Maar ik weet eigenlijk niet beter en ondervind er geen grote hinder van. Wel heb ik een dode hoek aan mijn rechterzijde. Als iemand aan die kant naast me staat, zie ik diegene niet." 

Schaar

Die schaar uit zijn jeugd heeft dus permanente schade aangebracht bij Martien, maar zelf heeft hij er inmiddels totaal geen moeite meer mee. "Laatst zei iemand tegen me: 'Wat heb jij eigenlijk mooie ogen'. Toen zei ik: 'Moet je een schaar in je oog steken, dan krijg jij het ook!’"