Chateau Meiland is een dikke hit! Deze Nederlanders werden ook in één klap populair!

Erica Meiland krijgt veel kritiek door uitspraken die ze deed in haar biografie. In Erica: De Motor van de Meilandjes noemt ze vrouwen met een hoofddoek ‘pinguïns’, wat veel mensen in het verkeerde keelgat schoot.

Hoewel Erica meent dat ze ‘opkomt voor vrouwenrechten’ verloren de Meilandjes de ene deal na de andere: veel bedrijven trokken hun handen af van de familie. Niet alleen van Erica maar óók van dochter Maxime, die achter haar moeder (maar niet per se haar uitspraken) bleef staan.

 

Article continues after the ad

 

Tegen de Telegraaf vertelt Jan Dijkgraaf, de schrijver van de biografie, dat Erica geen spijt heeft van haar uitspraak. “‘Heb je er spijt van dat we deze alinea in het boek hebben gezet?’, vroeg ik Erica van de week. ‘Nee!’, appte ze terug.”

 

De Meilandjes-controverse

Volgens Dijkgraaf hadden hij en de familie niet gerekend op zó’n controverse. “Het was heftig. Het is volledig geëscaleerd en dat heb ik ook niet voorzien.” Tegelijkertijd hebben Erica en Martien er ook niet héél veel last van. “De familie heeft van de toestanden van afgelopen week niet eens zoveel meegekregen. Voor opnamen van de kerstspecial zitten ze in de sneeuw.”

 

 

Volgens Dijkgraaf wil Martien Meiland helemaal geen woorden aan de kwestie vuilmaken. “En we kennen Martien natuurlijk een beetje, die het allemaal bondig samenvat met: ‘Wat een gezeik!’”

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Momenteel werken Martien, Erica en Maxime aan een nieuwe Chateau Meiland-kerstspecial. Wanneer deze precies te zien is, is nog niet bekendgemaakt. Daarna is het waarschijnlijk even afgelopen met de realityserie rond de populaire familie: schijnbaar spelen de Meilandjes de hoofdrol in een nieuw seizoen van Effe Geen Cent te Makken.