Fotograaf
BrunoPress
Martien Meiland

TV-columnist Angela de Jong denkt het zeker te weten: als de voorgenomen fusie tussen Talpa en RTL doorgaat, verhuizen Martien en de Meiland-aanhang naar RTL.

Article continues after the ad

Dat zegt ze in de nieuwe editie van de AD Mediapodcast, die voor een groot deel over die mega-fusie gaat.

Angela over SBS6

Angela vindt het een goed plan om SBS6 dan wat meer te onderscheiden van RTL 4 zodat de twee zenders gewoon naast elkaar kunnen blijven bestaan zonder dat ze elkaar dood concurreren op dezelfde punten. Terug naar de 'campingzender'. "Dat zou alleen maar heel slim zijn als ze van die zender een soort guilty pleasure maken. Met de Peter Gillisen en de René Le Blancs."

Martien Meiland naar RTL?

"Martien Meiland scoort iets te goed voor die zender", vindt Angela. "Die zal naar RTL gaan." En hij niet alleen, aldus de columniste. Volgens haar zal ook Linda dan weer terug naar RTL 4 gaan. Maar eh... zou het niet dom zijn van RTL/Talpa, om de Meilandjes van SBS6 te halen? Het zijn tenslotte de grootste sterren die de zender momenteel nog heeft. Maar Angela houdt vol: ze gaan naar RTL 4 "omdat je een van je grote sterren op je vlaggenschip zet" en dat vlaggenschip is nu eenmaal niet SBS6 als je ook RTL 4 hebt.

Vooralsnog zitten aankomend Hollywood-ster Martien, Erica en Maxime Meiland nog 'gewoon' op SBS6. Het nieuwe Chateau-seizoen staat ook alweer voor de deur.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.