Martien Meiland en vrouw Erica van Chateau Meiland

Een huwelijk is keihard werken, weten Martien en Erica Meiland. Ze delen al jaren lief en leed, maar in de nieuwe aflevering van Chateau Meiland - vanavond op SBS6 - zien we vooral het hysterisch leed naar boven komen.

Article continues after the ad

Martien neemt nooit een blad voor de mond als het over zijn geliefde 'Eer' gaat. En ook vanavond gaat hij weer lekker tekeer. De boosdoener? Een of andere plaat die niet naar boven wil. Martien niet bellen hoor: hij heeft toch helemaal geen zin in dat gezeik?!

'Die vrouw'

De plaat moet naar boven, maar Martien - die 'm samen met dochter Maxime naar boven wil sjouwen - snapt de instructies van Montana en Erica niet. Die staan bovenaan de trap orders uit te delen. Erica verliest haar geduld en besluit in te grijpen. Tot ergernis van Martien. En als hij boos is, zo weten we na tientallen Chateau Meiland-afleveringen, noemt hij haar naam nooit. "Wat doet die vrouw hier?"

 

Voor schut

Boven staan Franse werklui en die hebben al het geschreeuw meegekregen. Gelukkig spreken ze geen Nederlands! Martien vreest dat hij en de fam volledig voorschut staan. "Die man zal wel denken: wat zijn dat voor een stelletje achterlijken?" Eindelijk boven, mét plaat, thank god, staat onze favoriete kasteelheer oog-in-oog met de Fransmannen. "Oh sorry, excusez moi."

Chateau Meiland is elke maandag en donderdag om 20:30 uur te zien op SBS6 en KIJK.nl.