Martien Meiland en vrouw Erica van Chateau Meiland

Martien Meiland en zijn Erica zouden door hun reality-serie Chateau Meiland op SBS6 'baden in het geld'.

Article continues after the ad

Dat schrijft Mediacourant, dat zich baseert op uitspraken van radio dj Mark Labrand in Shownieuws. Die zei dat de fam zich - ondanks berichtgeving over slechte zaken vanwege de coronacrisis - financieel geen zorgen hoeft te maken.

'Vijf ton'

Mark Labrand: "Er was natuurlijk de afgelopen tijd wat berichtgeving dat de coronacrisis ook de Meilandjes flink geraakt heeft. Dat zal vast op bepaalde fronten, maar financieel is het in elk geval niet zo zwaar als we hebben gedacht." Waar hij dat op baseert? Nou, blijkbaar op de hypotheek van hun nieuwe woning. "Ze zijn naar het Gelderse Hengelo verhuisd. Daar hebben ze een prachtige boerderij gekocht van negen ton en de hypotheek blijkt maar 420.000 euro te zijn. We hebben het hier dus over vijf ton aan eigen geld dat er is ingestoken. Dan kun je wel stellen dat ze er warmpjes bij zitten, vooral omdat het chateau in Frankrijk nog te koop staat voor 1,25 miljoen.

Nieuw seizoen

De Meilandjes zijn volgens Mediacourant dus "schathemeltjerijk", alleen hebben ze zelf nog niet gereageerd op de claim dat ze vijf ton in hun nieuwe woning zouden hebben gestoken. Ook is nooit bekendgemaakt hoeveel euro Talpa overmaakt voor Chateau Meiland en we kunnen ons zo voorstellen dat Martien en Erica dat ook lekker voor zichzelf houden! Anyway: we gaan meer te weten komen over hun nieuwe woning, inclusief darkroom, in Hengelo aangezien het nieuwe, vierde seizoen van Chateau Meiland deels draait om de verhuizing van Frankrijk naar Nederland!

Chateau Meiland is vanaf 31 augustus om 20.30 uur te zien op SBS6 en Kijk.nl. Nieuwe afleveringen worden wekelijks op maandag én donderdag uitgezonden.