Martien Meiland in Chateau Meiland

Een tijdje terug liep een stel loslippige inwoners van Hengelo leeg op de familie Meiland. Een aantal van hen was maar wat blij dat Nederlands bekendste reality-fam weer (noodgedwongen) wiebert. In de eerste aflevering van Chateau Meiland vertelt Martien juist een heel ánder verhaal over de inwoners van Hengelo en hun relatie met de Meilandjes...

Article continues after the ad

"Wat mij betreft pakken ze snel hun koffers. Ze horen hier niet", klonk het zure commentaar van een dorpeling. Wat een gezeik allemaal! "Soms was het hier exorbitant druk met dagjesmensen die naar ze op zoek gingen. We zijn hier te nuchter voor die poppenkast." Maar euh... Martien zegt nu juist dat het dorp wegliep met hem en Maxime, Claire en Erica.

"Nou ja, weet je? Het dorp is ook blij met ons", begint Martien terwijl hij net te horen kreeg dat de gemeente het niet een is met hoe ze op hun boerderij wonen. Later bleek namelijk dat ze er op een illegale manier zaten. "We trekken allemaal toeristen naar dat kleine Hengelo in Gelderland. Hele terrassen zitten vol. Nou, dat is voor de toeristenindustrie hartstikke leuk voor Hengelo.

Hengelo vs. De Meilandjes!

Oké, deze scène werd natuurlijk opgenomen voordat de familie daadwerkelijk weer op zoek ging naar een nieuw huis (dat ze schijnbaar al gevonden hebben) en dus óók voor het afbrand-stuk vanuit Hengelo. Maar Martiens woorden stroken totaal niet met wat die boze bewoners de wereld in slingerden. "Dan zouden wij weggaan? Dat is helemaal niet leuk voor die mensen!" Euhm...

Chateau Meiland is sinds vandaag weer wekelijks op maandag én donderdag (vanaf 11 maart) om 20:30 uur te zien op SBS6 en op KIJK.nl.