Martien Meiland

Wat doe je als je autobanden geen profiel meer hebben? Martien Meiland weet het: er moet gewoon een nieuwe auto komen!

In Chateau Meiland is de familie Meiland behoorlijk rusteloos… Ze zoeken een nieuw huis, en nu Martien tóch bezig is moet er ook een nieuwe auto komen! De banden van zijn Mini zijn bijna versleten, en weet je wel wat dat kost?

Martiens oog valt op een Peugeot cabriolet, maar de kleur is te saai voor woorden… “Grijs is eigenlijk niet mijn kleur.” Gelukkig heeft Martien iets nieuws gehoord: je kunt een auto tegenwoordig ‘dippen’!

Article continues after the ad

Erica gaat gezellig mee Martien, want eerlijk is eerlijk: zij lijkt veel meer verstand te hebben van auto’s dan Martien. Behalve als ze de deur té enthousiast openslingert en een andere auto raakt. “Wat doe je nou!?”

Na veel gedrentel besluit Martien tóch nog even te wachten met de aankoop van zijn nieuwe auto! “Ja, die Mini is twaalf jaar, deze is elf jaar… Daar schiet ik niks mee op!” Nou ja, behalve dat er weer een hilarische aflevering gevuld is, natuurlijk.

Luister ook onze podcast Bankplakkers met kijktips en het laatste nieuws:

Chateau Meiland

Martien en Erica Meiland trokken gisteravond ruim 1,4 miljoen kijkers: nog een stuk meer dan de voetbalwedstrijd tussen Ajax en Young Boys. Ondertussen is het leven van de familie Meiland een enorme achtbaan! Dochter Maxime is zwanger, de Meilandjes namen afscheid van de hond Bommel, én Martien overweegt mee te doen aan Married at First Sight!

De hele aflevering van Chateau Meiland kijk je terug via Kijk.nl.