Martien Meiland

Martien Meiland en zijn wijn-slurpende familie hebben Natasja Froger gisterenavond haast van tafel geveegd. Datzelfde geldt voor Antoinette Hertsenberg. Chateau Meiland was de absolute koning van de tv-avond!

Article continues after the ad

Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Er zaten maar liefst 1,265 miljoen kijkers voor de buis voor de glorieuze terugkeer van Martien, Erica en de verliefde Maxime. Alleen de twee NOS Journaals (18 en 20 uur) scoorden beter.Concurrentie

Het zijn inmiddels toch wel de gebruikelijke cijfers voor Chateau Meiland, maar met zo'n seizoensstart is het toch altijd nog een beetje spannend of de Meilandjes wéér zulke topcijfers kunnen behalen. Nou, dat is een volmondige ja. De concurrentie op hetzelfde tijdstip deed het allesbehalve slecht, maar komt bij lange na niet in de buurt van de fam. Zo kwam Antoinette Hertsenbergs Radar (NPO 1) uit op een krappe 1 miljoen kijkers en scoorde Natasja Froger 775.000 kijkers met haar RTL 4-huizenprogramma Voor Hetzelfde Geld.

Chateau Meiland-lovers

Het was ook wel weer een typische Chateau Meiland aflevering hoor. Gekibbel over muffe verfpotten, een vreugdevuur aansteken omdat de vuilstort dicht was, iets doen wat je eigenlijk niet kan (Erica ging koken) en dat dan omringd door de meest onnavolgbare uitspraken. Oftewel: het was weer hysterisch. Ook twitter leefde weer lekker mee, zoals je hieronder kunt zien. Dit seizoen krijgen we trouwens 2 keer per week een aflevering voorgeschoteld. Ook op donderdag! Gaan de Meilandjes dan net zulke hoge kijkcijfers scoren?


Chateau Meiland is elke maandag en donderdag om 20:30 uur te zien op SBS6. De afleveringen staan natuurlijk ook op KIJK.nl.