Maxime, Erica en Martien Meiland

Een onverwachte domper voor Martien en Erica in de Chateau Meiland-aflevering van gisteren: dochter Maxime gaat het ouderlijk huis verlaten en wil niet met paps en mams mee naar één groot Meiland-huis met daarin meerdere huisjes. "Heel raar."

Article continues after the ad

De zwangere Maxime verkast naar dit luxe huis in Noordwijk, zo weten we inmiddels. Ze is dolblij met vriend Leroy en wil met hem en haar dochtertje Claire gaan wonen, los van het warme Meiland-bad. Het nieuws sloeg in als in imploderende wijnkelder. Erica en Martien zochten zich helemaal suf naar mega-grote panden waar ze met zijn allen in konden wonen, maar 'Max' trekt haar eigen plan.

'Buitenspel gezet'

"Nou, leuk is dat", reageerde Erica. "Dan zijn we Clairetje ook kwijt", merkte op Martien op. "We zouden toch met z'n allen gaan?" Maxime: "Jullie kunnen toch ook gewoon om de hoek gaan wonen ofzo?" Martien kon er effe niet bij. Hem niet bellen hoor. "Het is heel raar natuurlijk", reageerde hij. Toch snapt hij haar ergens wel. Erica "wist niet dat dit speelde" en voelt zich buitengesloten. "Wij worden helemaal buitenspel gezet."

Maxime legt uit

Eerder wilde Maxime best met haar ouders blijven wonen, maar nu ze al een tijdje steady gaat met Leroy, vindt ze het een logische stap om met hem te gaan wonen. "Ik ben er nu ook aan toe." Martien probeerde het idee ondertussen nog een beetje de grond in te praten. "Het kan ook zijn dat de foto's prachtig zijn en het tegenvalt. Ze moet ook nog een hypotheek regelen, dus misschien staat het op los zand." Nou... niet dus, want het is Maxime en Leroy gelukt om de woning te scoren.

In dezelfde aflevering maakten Maxime en Leroy bekend dat ze een baby'tje krijgen:


Chateau Meiland is elke maandag en donderdag om 20:30 uur te zien op SBS6.

 

Luister ook onze podcast Bankplakkers met kijktips en het laatste nieuws: