Mart Smeets

Wilfred Genee heeft vorig jaar tijdens een radio-interview ruzie gekregen met Mart Smeets. Dat onthulde de presentator bij Radio Veronica. De oorzaak van het conflict zou zijn dat de legendarische sportcommentator naar zijn mening te weinig zendtijd kreeg. Maar volgens Genee berust de hele ruzie op een misverstand.
 


‘Anderhalf uur in de trein’

Mart Smeets was naar de studio gekomen voor een vraaggesprek van een kleine tien minuten. Hij verkeerde blijkbaar in de veronderstelling dat het item langer zou duren… met alle gevolgen van dien! “Na het interview zei hij: ‘Ben ik anderhalf uur in de trein hier naartoe gekomen voor dit interview?'”, vertelt Wilfred Genee.

 

Article continues after the ad


Overtrokken reactie

Genee vond de reactie van zijn gast nogal overtrokken. “Ik zei: ‘Mart, je woont in Haarlem. Dat is toch een kwartiertje met de trein of niet?’” Maar dat was blijkbaar niet helemaal het antwoord dat de wielerfanaat wilde horen. “Toen werd hij nog bozer. Hij is toen boos weggegaan.” Mart Smeets is trouwens niet de enige die het aan de stok kreeg met Genee. Ook Martien Meiland en Richard Groenendijk willen niets meer te maken hebben met de presentator van Veronica Inside.