Marlijn Weerdenburg, emotioneel

Marlijn Weerdenburg hield het gisteravond bij de tweede aflevering van TV Toppers niet droog. De MolTalk-presentatrice die eerder dit jaar nog openhartig over haar zwangerschap vertelde, werd dit keer diep geraakt door een fragment uit het programma Taxi.

Article continues after the ad

Tijdens TV-Toppers worden BN'ers gevraagd naar een fragment op de Nederlandse televisie die hen het meest is bijgebleven. Voor de actrice is het een stukje uit het programma Taxi, waarin Joris Linssen in gesprek raakt met een elfjarig jongetje uit Somalië.

Hartverscheurend fragment

"Hij was zijn ouders al verloren en heeft gezien voor zijn ogen dat zijn opa wordt vermoord. Hij woont inmiddels met zijn oma in Nederland en Joris neemt hem mee in de taxi", leidt ze de hartverscheurende video in. Bekijk hieronder het fragment, waarin het kleine jongetje onder andere vertelt dat hij terug moet naar Somalië.

Tranendal

Marlijn is zelf diep geraakt door de video en na afloop stromen de tranen over haar wangen, zo merkt Gerard Joling op. "Nou, dat is weer een tranendal", probeert de zanger nog luchtig te zeggen. Marlijn (die wel vaker de emotie door haar lijf voelt gaan) kan zelf niet meer uitbrengen dan "Ja, sorry". Overigens is ze niet de enige die door de video geraakt wordt, want op Twitter laten diverse mensen weten mee te leven met Marlijn en het jongetje. Lees hieronder enkele reacties.

TV Toppers is elke zaterdag om 20.30 uur te zien op NPO 1.