Mark Ruffalo Twins
Mark Ruffalo Twins

Dubbel goed nieuws voor fans van Mark Ruffalo: de Avengers-acteur gaat de hoofdrollen spelen in een nieuwe HBO-serie getiteld I Know This Much Is True. Nee, dit wordt geen serie over het wel en wee van jaren tachtig popgroep Spandau Ballet, maar een verfilming van het gelijknamige boek van Wally Lamb uit 1998, dat in Nederland is uitgebracht als Vergeef Me. Het verhaal vertelt over de dramatische levens van tweelingbroers Dominick en Thomas Birdsey.

Heftige dubbelrol

Ook al kennen we Mark Ruffalo vooral als een bijzonder vrolijke acteur, I Know This Much Is True gaat serieuze kost worden. De serie wordt verteld vanuit het oogpunt van Dominick, wiens tweelingbroer Thomas lijdt aan paranoïde schizofrenie. Het valt Dominick bepaald niet mee om op te groeien met een geesteszieke broer. Dit belooft dus een heftige dubbelrol te worden voor Ruffalo.

Article continues after the ad

Regisseur van The Place Beyond The Pines

Regisseur Derek Cianfrance gaat het boek tot een zes afleveringen tellende serie bewerken en zal deze ook regisseren. Cianfrance maakte eerder met Ryan Gosling de films Blue Valentine en The Place Beyond The Pines, allebei drama-films die er stevig inhakken. Daarnaast regisseerde hij twee jaar geleden ook de tranentrekker The Light Between Oceans met tortelduifjes Michael Fassbender en Alicia Vikander in verre van vrolijke rollen.

Geen primeur

Het is nog niet bekend wanneer I Know This Much Is True bij HBO op Ziggo te zien zal zijn. Het wordt niet de eerste HBO-serie waarin een grote acteur een dubbelrol als tweelingbroers speelt, want momenteel is James Franco te zien als Vincent Martino en zijn lapzwanserige broer Frankie Martino in het tweede seizoen van The Deuce.