Mark Hamill

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar nu hakt levende legende Mark Hamill alsnog definitief de knoop door: hij keert nooit meer terug als Luke Skywalker.

Article continues after the ad

En dus gaat Star Wars - Episode IX: The Rise Of Skywalker, waarin Mark stiekem nog een extra rolletje vervulde, de boeken in als laatste Star Wars-productie met Mark als Jedi-legende Luke Skywalker. Het einde van een tijdperk!

Afgelopen

Mark bevestigde het (toch wel droevige) nieuws zaterdag zelf nog maar een keertje op twitter, voor het geval we nog twijfelden over zijn Star Wars-toekomst. "May The 9th Be A Bittersweet Episode- Knowing It Was The Last Time I Would Ever Play Luke", blikte hij terug bij een foto van Force Ghost Luke uit The Rise of Skywalker. Hiermee gooit hij, zo lijkt het, de deur ook meteen dicht voor andere rollen, zoals een stem inspreken voor een Star Wars-game, bijvoorbeeld. 

 

The Rise of Skywalker

Het zal voor veel fans extra zuur zijn dat Mark juist met The Rise of Skywalker afscheid neemt van het personage dat ook van hemzelf een legende maakte. De afsluiter van The Skywalker Saga verbaasde vriend en vijand met een stel dikke WTF-momenten waar we nog steeds van moeten bijkomen. Hopelijk komt Mark ooit nog terug op zijn besluit! Of kan de wereld écht zonder Luke Skywalker?