Na negen jaar trouwe dienst is het GTST-personage Maxime Sanders niet meer onder de inwoners van Meerdijk. Gisteren was te zien dat de rol, gespeeld door Marjolein Keuning, tijdens de vlammenzee in Café Boks om het leven gekomen is. Veel fans op social media reageerden teleurgesteld en verdrietig, maar Marjolein zelf is er niet rouwig om.

Article continues after the ad

“Ik ben vorig jaar ook vijf maanden uit de serie geweest, op eigen verzoek. Het doen van andere dingen beviel mij goed. Ik heb geproefd aan de vrijheid en dacht: ik hak de knoop door”, aldus de actrice.

Na het aankondigen van haar vertrek, besloot de producent uiteindelijk dat het personage zou overlijden. “Daar ben ik wel blij mee achteraf. Het is wel goed nu de navelstreng te hebben doorgeknipt”, vertelt Marjolein.

"Het werkschema ga ik niet missen. Ik vind het heerlijk om nu dingen zelf te bepalen", aldus de ex-Maxime, die genoeg nieuwe projecten op stapel heeft staan. Zo zal de actrice en zangeres vanaf 2018 weer in de theaters staan en is ze volgend jaar óók in een nieuwe serie bij Videoland te zien.