Radio-dj Marieke Elsinga over de aanslag op misdaadverslaggever Peter R. de Vries

Vlak na de uitzending van RTL Boulevard gisteravond is Peter R. de Vries neergeschotenBoulevard-collega Marieke Elsinga presenteerde het programma en heeft deze ochtend gereageerd op de aanslag in de radioshow Mattie & Marieke.

Het team van Boulevard hoorde het nieuws heel kort na de uitzending. “Tien minuten na de show, dan praten we altijd nog even na, hoorden wij het nieuws. Eigenlijk schakelt je lijf en je kop om in een soort stand waarin je denkt: het is niet waar. Maar je weet dat dat het wel is. En het is natuurlijk ook iets waar we wel angst voor hebben gehad.”

Beveiliging

De misdaadverslaggever werd al lange tijd bedreigd. In 2019 zei Peter nog dat hij op de dodenlijst van Ridouan T. stond. Marieke vertelde niks over eventuele voorzorgsmaatregelen van RTL Boulevard. “Dat is iets wat we in het midden laten, hoe de beveiliging van Peter werkte. Maar we hebben wel tegen elkaar gezegd: ‘Peter was niet bang’. En je hoopt dat dat ook echt zo was.

Article continues after the ad

Kritieke toestand

In een persconferentie om 23:00 vertelde burgemeester Halsema dat Peter R. de Vries voor zijn leven vecht en nog steeds in kritieke toestand verkeert. Dat was de laatste update over de gezondheidssituatie van de misdaadverslaggever. De politie heeft inmiddels meerdere verdachten aangehouden, waaronder mogelijk de schutter.

Geschokte reacties

Heel Nederland reageerde geschokt op de aanslag op de gevierde misdaadjournalist. Bij Humberto werd ook stilgestaan bij de carrière van Peter en sommige collegajournalisten hielden het niet droog. Marieke vertelde dat RTL Boulevard vanavond gewoon doorgaat. “Het wordt denk ik de moeilijkste uitzending die ik ooit heb gemaakt.

Zodra er meer bekend wordt over de aanslag op het leven van Peter R. de Vries werken we onze berichtgeving bij.