Zangeres Marianne Weber

Marianne Weber draait al dertig jaar mee in het artiestenvak. Maar een optreden in Beste Zangers ontbreekt nog altijd op haar cv. In een uitgebreid interview met Story verklapt de volkszangeres waarom het er nooit van is gekomen. Weber is wel gevraagd voor Beste Zangers, maar zij vindt het AVROTROS-programma helemaal niet bij haar passen!


‘Ik houd van oprecht’

Ik ben niet iemand die opstaat en gaat klappen omdat een ander het doet en jij anders een chagrijn lijkt”, vertelt Marianne Weber. “Dat opgeklopte past niet bij mij. Dat emotionele gedoe dat op mij wel eens onecht overkomt. Ik houd van oprecht.” De zangeres is niet de enige die jeuk krijgt van Beste Zangers. Johan Derksen noemde het eerder ‘een programma waarin B-artiesten liedjes van elkaar zingen en elkaar wijsmaken dat ze heel goed zijn’.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws:


Jim Bakkum

En dan zijn er natuurlijk ook nog artiesten die juist heel graag willen optreden in Beste Zangers, maar nooit een uitnodiging hebben ontvangen. Tot deze categorie behoort onder meer Jim Bakkum. Vorig jaar zei de ster van de Netflix-romcom Just Say Yes hierover: “Ik denk dat er iemand in die redactie zit die mij geen beste zanger vindt, blijkbaar. Maar het lijkt me onwijs leuk!

Article continues after the ad