Margot Robbie

Superster Margot Robbie speelt de hoofdrol in een nieuwe film over Barbie. Vóór je enorm schrikt: het gaat om de beroemde speelgoedpop, niet Samantha de Jong: ook al zou je daar best een jarenlange dramareeks over kunnen maken.

In een interview met The Hollywood Reporter vertelt de actrice al iets meer over de geplande Barbie-film. “Een film als Barbie… De naam is zó bekend dat mensen meteen een idee hebben bij de film. “Oh, gaat Margot Robbie Barbie spelen? Dan weet ik meteen wat voor film het wordt.” We willen er daarom een echte draai aan geven: iets wat je niet verwacht, en waarvan je niet wist dat je het wilde!”

De Barbie-film wordt geschreven door Greta Gerwig, die je misschien wel kent van dramafilms als Little Women en Lady Bird. Niet bepaald Barbie-kost, dus de film zou inderdaad best eens verrassend uit kunnen pakken!

Article continues after the ad

Robbie kon er verder niet veel over kwijt: “Ik zou er van alles over willen vertellen, maar ik mag niet! Denk aan het beeld van Barbie, en dan weet je wat het in elk geval niet wordt.”

Barbie: The Movie?

Geruchten over een Barbie-film doen al jarenlang de ronde. Aanvankelijk zou Anne Hathaway een Barbie-pop spelen, die per ongeluk in de echte wereld terechtkomt. Als Barbie is ze gewend dat zijzelf (en alles om haar heen) perfect is, maar ze ontdekt op pijnlijke wijze dat dat voor gewone stervelingen níet het geval is.

Toen deze film er vanwege verschillende problemen niet kwam, stopte Anne Hathaway met de rol. Een tijd later werd Margot Robbie vastgelegd, maar het is onduidelijk of de opzet van de film veranderd is. Eigenlijk had de nieuwe Barbie-film al opgenomen moeten zijn, maar de coronapandemie zorgde voor een flink uitstel. Wanneer de film verschijnt is op dit moment nog niet bekend.