Marco Borsato

Marco Borsato nodigde gisteren zijn fans uit om met hem in gesprek te gaan over zijn hobby duiken. Eigenlijk waren vragen over zijn privéleven niet toegestaan... Toch liet Marco zich (via AD) een klein beetje in zijn hart kijken.

"De tranen in m'n duikbril staan"

Sinds eind vorig jaar horen we af en toe voorzichtig weer eens wat van Marco Borsato. De zanger besloot gisteren voor het eerst sinds zijn burn-out en scheiding van Leontine in gesprek te gaan met zijn fans. Hij nodigde hen uit voor een Zoom-call over zijn duikleven. Fans mochten vragen stellen, mits die ook echt over het duiken zouden gaan. Macro vertelde hen bijvoorbeeld over zijn gedroomde, eerste ontmoeten met een reuzenmanta: “Ik ben ooit met Johnny De Mol naar de Malediven gegaan om die manta te vinden. Toen ik hem inderdaad ook zag - en hij is best groot, moet ik bekennen - had ik wel tranen in m’n duikbril staan.”

 

Article continues after the ad

 

"Dat je de draad weer kunt oppakken"

Toen een bekende van Marco in het gesprek opdook, nam het gesprek een emotionele wending. De vrouw in kwestie bleek haar man verloren te zijn bij een duikongeval. Marco bezocht haar destijds thuis: “Ik herinner me dat heel goed. Ik voelde de emotie daarbij heel goed. [Het nieuws over het ongeval] is echt als een bom ingeslagen in de duikwereld.” Marco vraagt de vrouw vervolgens of het leven haar “inmiddels weer een beetje toelacht”. Zij beaamt dat, waarna de zanger aangeeft dat “heel leuk om te horen” te vinden. “Soms moet iets – dat weet ik nu zelf ook – een plekje krijgen. Er zijn dagen dat het fantastisch gaat, en er zijn dagen waarop ik denk: nu vind ik het echt wel minder. Het belangrijkste is dat je de draad weer kunt oppakken”, aldus Marco.