De verhouding van Marco Borsato en pianiste Iris Hond (Iris en de 12 Dates, Net5) houdt de gemoederen nog altijd bezig. In een nieuw interview geeft de hitzanger echter aan dat niet álles over die geruchtmakende affaire ook echt waar is. 

Article continues after the ad

Afgelopen vrijdag ging Marco dieper in op de geruchten rond zijn 'geheime relatie' met Iris Hond. Aan tafel bij Beau vertelde hij over de moeilijke periode waar hij doorheen ging terwijl Leontine, die weer terug is van haar vakantie zonder Marco, ook in de zaal zat. 
 

Marco Borsato en Iris Hond

Het zat de hitzanger vooral dwars dat Privé - die het nieuws voor het eerst naar buiten bracht - zijn verklaring volgens hem niet in hun artikel wilde meenemen. Vandaar dat Marco en Leontine besloten om dan maar zelf een verklaring online te gooien via sociale media. Want, zo benadrukte Marco bij Beau, zijn fling met Iris 'is een verhaal van 10 jaar terug'. Privé beweerde juist dat de geheime relatie pas enkele maanden geleden spaak liep.  
 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wij hebben nooit onder stoelen of banken gestoken dat het faillissement destijds niet alleen zakelijk, maar ook persoonlijk een zware wissel op ons heeft getrokken (zoals o.a. besproken in de documentaire "Marco Borsato, Meer Dan Ik Alleen”). In die tijd, inmiddels zo’n tien jaar geleden, is er inderdaad een vriendschap geweest die verder ging dan ik had voorzien. Deze situatie was echter van zeer korte duur. Leontine en ik zijn onszelf en elkaar in die tijd weliswaar soms even kwijt geweest, maar gelukkig zijn wij elkaar nooit echt verloren. Het besef hoeveel wij van elkaar houden en het kritisch naar onszelf blijven kijken heeft ons, na een huwelijk van inmiddels 22 jaar, sterker gemaakt dan ooit. Wij zien dit echter als een privé kwestie en zouden het op prijs stellen als onze privacy en die van onze kinderen hierin worden gerespecteerd. Leontine en Marco Borsato #DeTelegraaf

Een bericht gedeeld door Marco Borsato (@borsato) op


Reacties op affaire

"Eigenlijk viel me op dat 90 procent van de comments het met ons eens waren", zo verklaart Marco. "Er waren wat hartjes en er kwamen steunbetuigingen." Steunbetuigingen na vreemdgaan? Nou, nee, dat ook weer niet. "Niet dat ze goedkeuren wat ik gedaan heb", verduidelijkt Marco, "maar wel dat het een zaak is tussen ons en niet zozeer van het publiek." 

 

Iris Hond is momenteel nog te zien in haar eigen datingprogramma. Iris en de 12 Dates wordt iedere dinsdag om 20.30 uur uitgezonden op Net5.