Marco Borsato, interview Privé

Marco Borsato liet ruim een jaar lang niets van zich horen: niet qua muziek en al helemaal niet qua privézaken, maar dat is nu verleden tijd. Morgenavond volgt dan eindelijk het langverwachte tv- interview met Linda en nu al vertelt hij Evert Santegoeds over zijn turbulente jaar!

Article continues after the ad

Dat begint natuurlijk bij de hamvraag: waar ging dit allemaal mis? Nou, daarvoor blikt hij toch echt terug op het faillissement in 2009! "Ik had een ongelooflijke burn-out na de val van het bedrijf toen. Ik eindigde daardoor bijna op nul. En los van dat feit - na jaren waarin alles wat we deden in platina veranderde - viel nu alles over me heen", maakt hij duidelijk in de Privé. En dat was het begin van heel wat diepe dalen... waar uiteraard vooral Leontine als slachtoffer uitkwam.

De schuld van het intimiteitsvacuüm

"Kijk, Tien gaat op een andere manier met stress om en daardoor spreek je elkaars taal soms even niet. En dat 'even niet spreken' wordt steeds langer", aldus Marco. "In dat 'standje overleven' (wat hij ook wel het intimiteitsvacuüm noemt, red) maak je soms primaire keuzes die je onder andere omstandigheden, met je volle verstand, niet zou maken. We hadden dingen van elkaar nodig die niet beantwoord werden.." En dat was dus blijkbaar zijn excuses om aan te pappen met onder andere Iris Hond, dat hij vergelijkt met een 'scheur' in zijn huwelijk die steeds groter werd. "Wij konden dat niet op ons gemak uitwerken omdat de media daar bovenop doken. Er kwamen namelijk zoveel verhalen los."

Affaire met Maan?

Eén verhaal wil hij daarentegen direct ontkrachten: er was geen sprake van een affaire met zangeres Maan, zoals onder andere Henny Huisman beweerde. "Ik reageer nooit op geruchten: daar worden ze alleen maar groter door. Maan, zoveel namen, het is gewoon niet waar. Die heb ik met respect gecoacht als een van de grote successen van The Voice. Ik wil het er ook niet meer over hebben. Ik doe dit interview en dan met Linda, en daarna begint mijn nieuwe leven."


Lessen voor het leven

En in dat zogezegd 'nieuwe' leven komt - als het aan Marco ligt - geen 'vreemdgaan' meer voorbij. "Eigenlijk heeft deze scheiding, ik ben 54 maar dat moet dan maar zo zijn, me inzichten gegeven in hoe ik gehandeld heb en wat ik nooit meer wil. Ik wil nooit meer terug naar de oude situatie. Ik heb met mezelf afgesproken: ik ga nooit meer vreemd. Of het nu goedkomt met Leontine, of in een misschien ooit nieuwe relatie, het gif dat ik heb ervaren wat dat doet met je relatie, dat wil ik nooit meer. Dat is een afspraak met mezelf." 

Opnieuw de fout in

Mooie woorden van de zanger, maar onbewust houdt hij toch rekening met het 'wat als'. "Ik kan niet zeggen dat ik nooit meer een fout zal maken, maar ik-ga-er-niet-meer-over-liegen. Als zoiets gebeurt: maak het bespreekbaar, want de pijn en de zwarte periode die ik heb gevoeld en de schuld en de schaamte die ik daar nog steeds over heb, wil ik nooit meer." Nu denkt Leontine vast: eerst zien, dan geloven! 

Lees hier het eerste deel van Marco's interview met Evert Santegoeds.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws: