Marcella

Hoewel de Britten pas afgelopen september konden kijken naar Marcella seizoen 3 op ITV, hebben wij via Netflix al lang en breed kunnen bingen. Tijd om vooruit te kijken: komt Emmy-winnares Anna Friel terug voor seizoen 4? En zo ja; wanneer dan?

Marcella seizoen 4 releasedate

Op dit moment weten we nog niet zeker of de getroebleerde detective Marcella Backland – of moeten we zeggen ‘Keira’? - een vierde seizoen krijgt. Zender ITV heeft ‘m in ieder geval nog niet aangekondigd! Optimistisch als we zijn gaan we er tóch gewoon vanuit dat er een vervolg komt, maar… verwacht die niet eerder dan 2022.

Informatie over het nieuwe seizoen

Laten we even uitleggen waarom we dat denken. Eén van de beste duistere crime-thrillers van dit moment neemt namelijk nogal de tijd per nieuw seizoen. Er zat zo’n twee jaar tussen seizoen 1 (2016) en 2 (2018) en zoals je weet kwam 3 – het eerste nieuwe seizoen dat ook op Netflix kwam – vorige maand online. Er zit dus steeds twee jaar tussen. Tot nu toe, zeggen we er voor de volledigheid bij – nu Netflix wellicht een vinger in de pap heeft, neemt mogelijk ook de vaart wat toe.

Plot van Marcella seizoen 4

Marcella begon ooit als een show over een vrouw die na de onverwachte scheiding van haar man weer aan de slag ging met haar oude job: politie-detective. Inmiddels is het ook steeds meer een show geworden over Marcella’s mentale gezondheid en haar strijd tegen heftige innerlijke demonen. En dan kwam in seizoen 3 ook nog eens de Maguire crime-familie er doorheen fietsen! Daar moeten we nog steeds van bijkomen. We zijn natuurlijk al wel superbenieuwd: welke grote twists heeft seizoen 4 voor ons in petto?

Terugkerende castleden en nieuwe gezichten

Helaas kunnen we nog niet bij de eventuele nieuwe castleden terecht voor hints over het verhaal. Aangezien seizoen 4 nog niet is aangekondigd, zijn er natuurlijk ook nog geen nieuwe of terugkerende castleden om te melden.

Marcella receptie en reacties van fans

Marcella, van The Bridge-schrijver Hans Rosenfeldt, is vanwege de focus op Marcella’s mentale struggles zeker geen standaard detective-serie waarin er bijna alleen gekeken wordt naar daders, criminelen en onopgeloste zaken. Verhaallijnen en dialogen zijn strak, heftig en extreem effectief. Gek genoeg blijft Marcella wel een béétje ondergewaardeerd. Maar gelukkig vinden we online genoeg medestanders.

 

Marcella seizoen 4 geruchten en speculatie

Helaas moeten we je ook op dit vlak teleurstellen: nee, er spelen helaas nog geen geruchten rondom het nieuwe seizoen. Ook niet zo gek wanneer de nieuwe reeks officieel nog niet eens is aangekondigd. Uiteraard verwachten we wel een geheel nieuwe setting. Marcella stapte in de laatste scène van seizoen 3 natuurlijk in een vliegtuig, mét baby Katie, in een iets betere mentale staat. Maar wanneer er weer een onvermijdelijke nieuwe zaak op haar pad komt, kan ze zomaar weer alle kanten op schieten. En dat onbeantwoorde telefoontje belooft ongetwijfeld weinig goeds.


Meer binge-voer nodig? Deze nieuwe films en series mag je deze maand op Netflix verwachten!

Article continues after the ad