Marc van der Linden bleef tot op heden vaag waarom hij tweede maanden geleden nu precies in het ziekenhuis lag, maar die tijd is nu voorbij. Bij zijn terugkeer bij RTL Boulevard doet de royalty-deskundige een boekje open.

Article continues after the ad

"Ik ben gevonden thuis door mijn moeder die zich ongerust maakte. Ik had een ontsteking aan mijn been - dat heet wondroos - die steeds terugkwam", vertelt Marc openhartig aan presentatoren Marieke Elsinga en Luuk Ikkink. "Ik ben blijkbaar zo raar gevallen dat ik buiten westen ben geraakt en ongeveer acht uur zo heb gelegen. Toen ben ik naar het ziekenhuis gebracht en daar vrij snel in coma geraakt en heb ik daar bovenop ook nog eens bloedvergiftiging gekregen."

Waanwereld

Zijn familie moest zich bijna voorbereiden op het ergste zoals hij eerder ook al zei. "Voor de familie was het zwaar, omdat zij te horen kregen dat het echt heel slecht ging. Ik heb daar zelf helemaal niets van meegekregen", legt hij nu vrij aangeslagen uit. "Op een gegeven moment was ik uit coma en ging ik van de intensive care naar de medium care en toen had ik nog last van vrij hoge koorts en delier. Een delirium heb je als je vrij veel gezopen hebt, maar een delier is dat je toch in een soort waanwereld leeft." De verslaggever had het in die tijd tegen zijn moeder over een man die (zogenaamd dus) op zijn jas zat. "Ik lag vastgebonden in een bed omdat ik steeds alle infusen lostrok."

Comeback

Inmiddels staat Marc weer gezond en wel achter de desk van RTL Boulevard en dat is nog vrij vlot. "Het is voornamelijk dankzij een groep vrienden en deels vanwege mijn eigen doorzettingsvermogen", denkt Marc. "Toen ik mij namelijk wat beter begon te voelen, werd er vrij weinig gedaan met mijn linkerbeen die nog verlamd was. Dat kon sneller en dat ben ik thuis gaan oefenen." Lees hieronder ook wat Marc zelf nog schreef over zijn herstel op Instagram.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vandaag het tv-werk weer echt opgepakt. Eerst een onderwerp opnemen voor @rtlboulevard en daarna heel snel door naar Hilversum voor #weetikveel met @beauvaned in een enorme studio en maandag, deo volente, weer aan de desk bij Boulevard en collega’s zien die ik bijna twee maanden niet heb gezien tijdens herstel. Tot slot: heel veel dank voor de vele lieve berichten nav de totaal onverwachte dood van Arthur aka @papi.madrid Het gaf echt troost. Sowieso heb ik lieve volgers. Een enkeling daargelaten, met name de mensen die maar volhouden dat ik Corona had of vet heb laten wegsnijden. God zij dank niet. Dat vet is en blijft van mij... maar een weekje sondevoeding helpt wel om wat kilo’s kwijt te raken. Dus eigenlijk is het een compliment als het vermoeden is dat het weggesneden is. Veel dank aan collega @aranbade voor de eerste twee foto’s! Kijk mij eens lekker met schoenen en shirt in dezelfde kleur! 😆😁

Een bericht gedeeld door Marc van der Linden (@marcvanderlindenm) op