The Mandalorian seizoen 2

Bij de oren van Baby Yoda! Het coronavirus heeft veel films en series uitgesteld en vertraagd, maar seizoen 2 van The Mandalorian niet!

Producer Jon Favreau meldt dat het tweede seizoen van The Mandalorian gewoon in oktober op Disney+ verschijnt. Deels omdat LucasFilm en Industrial Lights And Magic technologisch geavanceerde bedrijven zijn en… vanwege een beetje mazzel!

De opnames voor The Mandalorian werden in maart afgerond: vlak vóór er ingrijpende maatregelen werden aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus te stoppen. Voor de montage en special-effects zijn veel technische snufjes nodig, maar dát konden de makers veilig vanuit huis doen.

Article continues after the ad

Volgens Favreau zit het werk er zelfs al helemaal op, en staat niets een verschijningsdatum in oktober in de weg. Da’s een opsteker! Voor het derde seizoen moeten natuurlijk weer nieuwe opnames gemaakt worden, maar hopelijk is er tegen die tijd een alternatieve werkwijze beschikbaar.

What's next voor The Mandalorian?

In het eerste seizoen van The Mandalorian ontmoette de premiejager Din Djarin een kleine ‘Baby Yoda’, en beschermde hem (of haar?) tegen de restanten van het gevaarlijke keizerrijk. Aan het einde van het seizoen kwam eindelijk Grand Moff Gideon tevoorschijn, die grootse plannen had met het groene wezentje. In het tweede seizoen zien we waarschijnlijk veel meer van de jacht van Gideon op The Mandalorian.

Daarnaast gebeuren er in het nieuwe seizoen nog een paar interessante dingen. Met Ahsoka Tano (Rosario Dawson) en Bo-Katan (Katee Sackhoff) krijgt The Mandalorian een sterke link met de animatieseries Rebels en The Clone Wars. Als klap op de vuurpijl keert ook Boba Fett (Temuera Morrison) terug in het Star Wars-universum.

Seizoen 2 van The Mandalorian is in oktober te zien op Disney+.