The Mandalorian

Jarenlang had Game of Thrones de twijfelachtige eer om de ‘meest gedownloade serie’ te zijn. Anno 2020 merk je daar niets meer van. The Mandalorian, de Star Wars-serie van Disney+, is de waardige opvolger!

De lijst (van BitTorrent) geeft een aardig idee welke series wereldwijd het populairst zijn. De meeste series zijn prima te volgen via verschillende streamingplatformen, maar als je ze allemaal wilt checken betaal je een lieve duit!

The Mandalorian was in 2019 de op één na meest gedownloade serie, na Game of Thrones. Dit resultaat werd behaald terwijl de serie nog maar een paar weken uit was, dus dat geeft wel aan hoe populair Mando en Baby Yoda zijn. Nu het tweede seizoen is afgelopen, en veel mensen het eerste nog een keer keken, is de eerste plaats voor The Mandalorian niet meer dan logisch.

Article continues after the ad

Op de tweede plaats vinden we de ultragewelddadige (en grappige!) superheldenserie The Boys, en op de derde plaats Westworld. Verrassend, want Westworld leek na een sterk begin een beetje van de radar verdwenen.

Vikings (binnenkort de laatste afleveringen bij Ziggo!) staat op de vierde plek, gevolgd door Star Trek: Picard. De geweldige animatieserie Rick & Morty stijgt naar plaats zes.

The Walking Dead zat een tijd in een dipje, maar de laatste tijd is het eigenlijk weer erg leuk om de avonturen in de zombie-apocalyps te volgen. The Walking Dead staat nog steeds op een welverdiende zevende plaats. De HBO-serie The Outsider, gebaseerd op het werk van Stephen King, is een nieuwkomer op plaats acht. Terecht!

Op plaats negen en tien vinden we de ‘Arrowverse’-serie Arrow én The Flash. Arrow stopte begin 2020, en blijkbaar hebben veel mensen dit aangepakt om de serie weer eens te bingen.

The Mandalorian keert terug

Na het weergaloze einde van The Mandalorian seizoen 2 is de volgende Star Wars-serie voor Disney+ de spin-off The Book of Boba Fett. Die serie verschijnt eind 2021: wanneer de avonturen van Mando en Baby Yoda doorgaan is nog niet bekend.