Een man uit Texas klaagt zijn internetdate aan omdat ze zat te sms’en tijdens Guardians of the Galaxy Vol. 2. De inzet? 17 dollar en 31 cent!

'Date from Hell'

De 37-jarige Brandon Vezmar uit Texas dacht een geweldige avond voor de boeg te hebben. Hij had een leuke vrouw op internet ontmoet en samen zouden ze naar Guardians of the Galaxy Vol. 2 gaan. Maar eenmaal in de bioscoop sloeg de sfeer snel om! Tegenover de krant American-Statesman vertelde hij: “Dit was een ‘date from hell’. De film was nog geen kwartier bezig, of ze begon uitgebreid te sms’en. Dat is echt een van mijn grootste ergernissen!” Hij vroeg of ze dat buiten wilde doen en dat deed ze gelukkig. Om vervolgens niet meer terug te komen. Tot overmaat van ramp waren ze met haar auto naar de bios gegaan, waarop hij ook nog eens naar huis kon lopen.

Geen genade

Brandon had haar de volgende dag gebeld of ze haar kaartje wilde terugbetalen. Zij vond dat ongepast, omdat het tenslotte een date was en het wel zo netjes is als de man zijn portemonnee trekt. Daarop nam hij een drastisch besluit. Hij besloot haar aan te klagen voor $ 17,31, de prijs voor het bioscoopkaartje. Dit maffe besluit werd al snel internationaal nieuws en zelfs James Gunn, de regisseur van de Marvel-blockbuster, ging zich met de zaak bemoeien. Op zijn genade hoeft de vrouw alvast niet te rekenen.

De vrouw, die niet met naam in de krant wil, vindt nog steeds dat zij niks verkeerds heeft gedaan door te sms’en tijdens een van de beste films van het jaar: “Ik ben geen slecht mens. Ik was alleen maar op een date.”  Ja ja, vertel dat maar tegen de rechter!

Coldplay heeft de trailer vrijgegeven voor de documentaire A Head Full Of Dreams, die op woensdag 14 november eenmalig in de bioscopen te zien is. Op zich is het niet zo boeiend als een band weer eens een docu uitbrengt, maar het bijzondere aan deze film is dat de regisseur de jongens ook echt vanaf het prille begin heeft gevolgd. En dat levert best wel hilarische oude beelden op!
 

 

Bleke slungel

Zo zien we beelden van eind jaren negentig met Chris Martin als een puisterig beugelbekkie dat bij wijze van grap roept dat Coldplay een ongelofelijk grote band gaat worden. Niet alleen zou deze slungelige aspirant-muzikant later ontzettend gelijk krijgen, ook is de Britse band groter geworden dan Chris in zijn wildste dromen gedacht had. En deze bleke grapjas kon toen ook nog niet vermoeden dat hij ooit nog eens een paar jaar getrouwd zou zijn met Gwyneth Paltrow. 

Toevallig begin

A Head Full Of Dreams is geregisseerd door Mat Whitecross, die eerder ook onder de goed ontvangen muziekdocu Oasis: Supersonic maakte, over dat bandje van de immer bekvechtende broertjes Liam en en Noel Gallagher. Toevallig zat Mat met de jongens van Coldplay op school, en begon hij ze toen al te volgen met een camera. Daar is hij de afgelopen twintig jaar steeds mee verder gegaan, zodat de film nu een mooi totaalplaatje geeft van de carrière van de band.

Het Hollywood-debuut van Penoza-regisseur Diederik van Rooijen

Vanuit het niets is hier ineens de trailer voor The Possession of Hannah Grace die je de stuipen op het lijf komt jagen. Vorige week riepen we nog dat horrorfilms echt moeten kappen met jump scares, maar na het zien van deze trailer die er stampvol mee zit moeten we daar misschien toch op terugkomen. Of misschien zeggen we dat wel omdat we gewoon trots zijn dat deze Hollywood-horror geregisseerd is door Penoza-regisseur Diederik van Rooijen.

Wie zegt dan ook ja tegen zo’n eng baantje?

De hoofdrol in The Possession of Hannah Grace is voor Shay Mitchell, die we kennen als Emily uit Pretty Little Liars. Haar personage Megan neemt het ongelukkige besluit om ja te zeggen tegen een baantje als nachtwaker in een mortuarium. Dat is vragen om problemen, zoals we weten uit onder meer de horrorfilm Nattevagten en de remake Nightwatch.

Herkansing na mislukt exorcisme

Als het lijk van ene Hannah Grace in het mortuarium wordt binnengebracht, wordt erbij verteld dat dit meisje overleed toen haar familie probeerde een geest uit te drijven die bezit van haar had genomen. De trailer legt vervolgens uit dat als zo'n ritueel niet wordt afgemaakt, een geest dan gewoon een nieuw lichaam zoekt. En aangezien Megan nou net de enige levende in het depot is, heeft de geest het op haar gemunt.

Benieuwd om te zien of Diederik van Rooijen inderdaad Nederlands Hollywood-hoop in bange dagen wordt? Dan kun je The Possession of Hannah Grace vanaf 29 november in de bioscopen zien. Als je durft.