Bibian Mentel en Edwin Spee

Gisteren verloor Nederland hét boegbeeld van ultiem doorzettingsvermogen: paralympisch kampioene Bibian Mentel. Ze werd slechts 48 jaar. Haar grote steun en toeverlaat, man Edwin Spee, staat in een Insta-post stil bij dit enorme verlies.

Article continues after the ad

Bibian leed jarenlang aan kanker en moest meerdere keren meemaken dat er weer opnieuw uitzaaiingen werden gevonden. Uiteindelijk werd botkanker de snowboard-heldin fataal. Edwin laat de vele volgers van Bibian deze ochtend weten dat hij "verdrietig, maar trots" is.

'Beste maatje'

"Met veel verdriet moet ik afscheid nemen van mijn mooie vrouw, lieve vriendin, beste maatje en de vrouw die mij leerde waar het echt om gaat in het leven", schrijft hij in een post op Insta. De reacties van bekend Nederland stromen binnen. Chantal Janzen, Bas Smit, Patrick Kluivert, Samantha Steenwijk, Mark Tuitert; ze leven allemaal mee met Edwin en zijn gezin.

'Elke dag een feestje'

Edwin legt uit dat Bibian er ondanks alle doffe ellende toch steeds weer wat van maakte. "Ondanks Corona en dat ze daardoor sinds 1 maart 2020 geen werk meer had, ondanks het feit dat ze wist dat ze haar laatste jaar leefde en we door de lockdown maar weinig konden ondernemen maakte Bibian van elke dag toch weer een feestje."

De mooiste weken van zijn leven

De man van Bibian ziet de afgelopen paar weken als de mooiste periode van zijn leven. "Tot de laatste minuut was haar prachtige lach onverwoestbaar en was ze instaat de mensen om haar heen liefde te geven. Ondanks dat Bibian stervende was behoren de laatste weken tot de mooiste weken van mijn leven." Edwin belooft dat hij Bibians levenswerk gaat voortzetten. "Ik wil iedereen bedanken voor de mooie berichten. Ik ben trots dat zij zoveel mensen heeft weten te raken en heb Bibian beloofd om haar boodschap te blijven verspreiden."