Fidan Ekiz

De politie meldt dat een 25-jarige man uit Rotterdam is aangehouden na het bedreigen van tv-presentatrice Fidan Ekiz op social media. Hij deed dit nadat Fidan zich in het tv-programma De Vooravond had uitgesproken over de moord op de Franse leraar Samuel Paty.

“Vreemd dat we in Nederland wél de straat op gaan om te demonstreren tegen de dood van George Floyd, maar niet voor Samuel Paty”, zei ze in die aflevering. De aangehouden man beheerde het insta-account in kwestie en wordt verdacht van het aanzetten tot het plegen van strafbare feiten, ofwel opruiing. Wat hij precies heeft gezegd is niet bekend.

14-jarige jongen

De politie kwam bij deze man terecht in een onderzoek naar de bedreigingen. De zoektocht leidde eerst naar een 14-jarige jongen. Hij bedreigde de presentatrice in een reactie onder een Instagrambericht van de 25-jarige Rotterdammer. De jongen heeft zijn excuses aangeboden aan Fidan per mail.

Article continues after the ad

Excuses

Inmiddels heeft de andere man ook sorry gezegd. De Rotterdammer heeft op het bureau aangegeven dat hij een rectificatie gaat plaatsen op sociale media en wil graag met Fidan in gesprek.

Boos op Beau

Fidan zelf kwam eerder deze week ook weer in het nieuws. In Linda’s Wintermaand liet ze weten klaar te zijn met Beau van Erven Dorens. Gelukkig kreeg ze bijval van haar grote voorbeeld, Sonja Barend.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fidan (@fidanekiz)