Fotograaf
Fast Forward Amsterdam
Nick Schilder, Simon Keizer en Kees Tol voor de nieuwe docu-reeks Nick, Simon en Kees: Take a chance on me

Here they go again! Na een docu-reeks over Simon & Garfunkel duiken Nick, Simon en Kees opnieuw in de wereld van een succesvolle artiest. Dit keer is het de beurt aan de muzikale inspiratiebron van Kees: ABBA.

Het is geen geheim dat Kees groot fan is van de popgroep. Als klein jongetje wordt hij al geraakt door de magie van de muziek. Ook Nick en Simon zijn onder de indruk van hun muzikaliteit. “Het zit meesterlijk in elkaar. Het is echt heel knap bedacht,” zegt Nick in de teaser voor Nick, Simon & Kees: Take a chance on me.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kees Tol (@keestolofficial)

Belangrijke plekken

De Volendammers reizen naar verschillende plekken die belangrijk waren voor bandleden Agnetha, Benny, Björn en Anni-Frid. Ze achterhalen bijzondere verhalen over hun leven en spreken met personen die belangrijk waren in de geschiedenis van ABBA.

Article continues after the ad

ABBA-muziek

De drie bezoeken onder andere de Metronome studio’s waar de meeste liedjes zijn opgenomen. Het programma zit vol met muziek van de band, maar Nick en Simon geven daar wel hun eigen draai aan. Zo spelen ze een akoestische versie van Chiquitita met de vaste gitarist van de band, Lasse Wellander.

Ontmoeting?

In hun vorige docu-reeks Homeward Bound wisten de mannen uiteindelijk een groot compliment te krijgen van Simon & Garfunkel-zanger Paul Simon. Dit avontuur zou natuurlijk ook niet compleet zijn zonder een ontmoeting met de ABBA-leden. Gaat de droom van Kees dan eindelijk in vervulling?

Nick, Simon & Kees: Take a chance on me is vanaf vrijdag 30 april om 20:30 uur te zien op NPO1.

Luister ook onze podcast Bankplakkers met kijktips en het laatste nieuws: