Het blijft maar rommelen bij de megapopulaire serie The Walking Dead. Producenten hebben een aanklacht ingediend tegen studio en zender AMC. Volgens The Hollywood Reporter kan de vergoeding die zij eisen oplopen tot een miljard dollar (850 miljoen euro), wat het de grootste rechtszaak over televisierechten ooit zou maken.

Article continues after the ad

Winst

Het viertal, onder wie The Walking Dead-bedenker Robert Kirkman, verdenkt het mediabedrijf ervan de winst die op de serie wordt gemaakt op papier laag te houden. AMC zou dat kunnen doen omdat de studio en de zender beide dochterondernemingen zijn. De ene tak van het bedrijf zou de andere veel te weinig rekenen voor de uitzendrechten. De producenten hebben allemaal recht op een deel van de opbrengst daarvan.

Eerder klaagde Frank Darabont, die de comics van Robert Kirkman in 2010 vertaalde naar de televisieserie, de zender al aan. De scriptschrijver en regisseur, die in het tweede seizoen van The Walking Dead werd ontslagen als producent, eist zo'n 280 miljoen dollar (bijna 240 miljoen euro) van AMC.

The Walking Dead keert op 22 oktober terug op de Amerikaanse zender AMC met alweer het achtste seizoen. De première op 22 oktober is tevens de 100ste aflevering van de dramaserie.