Salems Lot van Stephen King uit 1979

Vorig jaar werd bekend dat Salem’s Lot van Stephen King opnieuw verfilmd werd. In deze roman van de horrorkoning keert Ben Mears na de dood van zijn vrouw terug naar het dorpje waar hij is opgegroeid. Daar wil hij een boek schrijven over het Marsten House, een oud huis waar volgens de lokale bevolking een vloek op rust. Niet lang na zijn aankomst wordt het dorpje geplaagd door een reeks mysterieuze verdwijningen… En opnieuw lijkt het spoor te leiden naar het griezelige landhuis op de heuvel van Jerusalem’s Lot!

Horrorhits

Salem’s Lot werd al eerder in 1979 verfilmd door horrorlegende Tobe Hooper (The Texas Chain Saw Massacre, Poltergeist). En ook voor de nieuwe versie zijn niet de minste namen aangetrokken. Niemand minder dan James Wan zal de film namelijk produceren. Hij tekende eerder voor horrorhits als Saw, Insidious en The Conjuring.

Article continues after the ad


Stephen King

En daar houdt de link met The Conjuring niet op! The Hollywood Reporter meldt dat Gary Dauberman zal plaatsnemen in de regiestoel. Hij schreef eerder mee aan Annabelle: Creation en The Nun voordat hij vorig jaar zijn regiedebuut maakte Annabelle Comes Home! En dit is niet zijn eerste Stephen King-project: Dauberman tekende ook voor de scenario’s van twee bescheiden griezelfilmpjes genaamd… It en It: Chapter Two!

Het is helaas nog niet bekend wanneer Salem’s Lot in premiere gaat, maar tot die tijd hebben we nog genoeg Stephen King-verfilmingen om naar uit te kijken!