Na de release van Jurassic Park heeft iedereen zich wel eens afgevraagd hoe het zou zijn om zo’n Dino-dierentuin te bezitten. Met Jurassic World: Evolution wordt die droom een beetje werkelijkheid.

Article continues after the ad

Videogame

Voor de mensen die het nog niet door hebben: het gaat hier om een videogame, waarin jij (veilig) vanuit je luie stoel een park vol prehistorische reptielen kunt managen. Naast het bouwen van attracties, winkels, vreetschuren en de nodige sanitaire voorzieningen zal je ook naar hartelust Dino’s kunnen ontwikkelen.  

Dino-boerderij

Het uiteindelijke doel is om een lucratieve Dino-boerderij op poten te zetten, maar als we de trailer mogen geloven zal dat niet altijd makkelijk zijn. Iedereen weet dat het opsluiten van een T-Rex vaak uitdraait op een onoverkomelijke schranspartij, dus je moet niet verbaasd opkijken als je vleesetende Therapoda aan de haal gaat met je bewakers. 

Rollercoast Tycoon

Het spel wordt ontwikkelt door Frontier, het bedrijf achter parksimulators als Rollercoaster Tycoon 3 en Planet Coaster. De release van de game hangt overigens samen met de release van Jurassic World: Fallen Kingdom, de sequel op Jurassic World, die 7 juni in de bioscopen verschijnt.

Jurassic World: Evolution zal in juni verschijnen voor XBox One, Playstation 4 en PC.