Riverdale, Vanessa Morgan, kritiek

Vanessa Morgan speelt al enkele seizoenen de (bij-)rol van Toni Topaz in de hitserie Riverdale, maar achter de schermen is het lang niet altijd zo'n groot feest als altijd wordt gedacht. De actrice haalde deze week uit naar de makers en die geven haar nu groot gelijk!

Article continues after the ad

De actrice voelt zich namelijk gediscrimineerd. "Ik ben het zat hoe zwarte mensen weergegeven worden in de media, hoe we altijd misdadigers, gevaarlijk of boze enge mensen zijn", schreef Vanessa op Twitter wijzend naar haar huidige rol in Riverdale.

Laagste inkomen

Ze voelt dat dit het moment is om er iets over te zeggen "Ik ben het zat dat we worden gebruikt als niet-dimensionale side-kicks voor de witte hoofdpersonen. Of alleen in de campagnes gebruikt worden om diversiteit te laten zien, maar niet genoeg in de show zelf. Het begint in de media." En dat is niet het enige waar de actrice verandering wil zien. In diezelfde tweet maakt ze namelijk duidelijk dat zij in vergelijking met andere castleden het minst verdient. 

De eerste stappen

In plaats van het te negeren of te ontkennen, geeft de maker van Riverdale, Roberto Aguirre-Sacasa, haar helemaal gelijk. "Vanessa heeft gelijk. Het spijt ons en we beloven jou hetzelfde als we haar hebben beloofd", valt in een bericht op Instagram te lezen. "We zullen haar en haar personage meer eer geven. En dat geldt voor alle zwarte acteurs en personages in de show." Daarnaast maakt Riverdale vanaf nu deel uit van de Black Lives Matter-beweging. "Alle schrijvers hebben gedoneerd aan @BLMLA, maar we weten waar het echte werk voor ons zit. In de schrijverskamer." Seizoen 5 gaat er dus op meerdere vlakken anders uitzien

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

#hearvanessamorgan #blmla #riverdale ❤️

Een bericht gedeeld door Roberto Aguirre-Sacasa (@writerras) op


De makers van Riverdale waren niet de enige die deze week kritiek te verduren kregen. Ook Glee-ster Lea Michele werd door meerdere oud-collega's gewezen op haar racistische uitlatingen die ze tijdens de opnames (en daarbuiten) heeft gedaan.