Fotograaf
RTL 4/Tom Cornelissen
Merel, Yort en Martijn Krabbé in Kopen Zonder Kijken

Niet elke huis dat RTL 4-hit Kopen Zonder Kijken op de kop tikt, blijkt een gouden zet. Sommige deelnemers zetten hun fonkelnieuwe, verbouwde paleisje na de opnames te koop. Soms zien koppels het tijdens de opnames al totáál niet zitten en dat voelt dan "klote" voor het team achter deze kijkcijferklapper.

Article continues after the ad

Dat vertelt Thijmen Vissers, regisseur en eindredacteur van Kopen Zonder Kijken, aan LINDA.nl. Hij ziet dat er ook veel 'gelukszoekers' bij de aanmeldingen binnenkomen. "Mensen met twee linkerhanden die het wel makkelijk vinden dat ons programma het werk uit handen neemt." Maar het kan ook misgaan, waarschuwt hij.

'Voelt klote'

"Het blijft een grote gok", legt Thijmen uit. "Neem Jeffrey en Diana. Die hebben hun huis meteen weer te koop gezet." Ook bij Yort en Merel van eerder deze maand ging het niet meteen goed. Merel kreeg zelfs buikpijn van haar Kopen Zonder Kijken-huis. "Ja, dan zie je Merel toch heel hard huilen op televisie, omdat ze het eerst niks vond. Dan voel je je wel klote als team, dat gaat je niet in de koude kleren zitten."

Gekte op de woningmarkt

Door de krankzinnige krapte op de woningmarkt en chaotische overbiedingen door heel het land, stroomden er nog veel meer aanmeldingen binnen voor Kopen Zonder Kijken. "De aanmeldingen zijn ongelofelijk divers. Jonge stellen, maar ook mensen die single zijn of nog bij hun ouders wonen. Een moeder met kinderen die een huis zoekt voor hen en haar ouders. Je kunt het zo gek niet bedenken: iedereen wil meedoen, en dat zal de komende tijd nog wel zo blijven." Singles hebben trouwens pech: de makers willen de dynamiek tussen koppels erin houden. Pro-tip voor singles: pak een rondje Married at First Sight - aka 'trouwen zonder kijken' - mee, dan maak je wel kans met je aanmelding! 

Kopen Zonder Kijken is iedere maandag om 20.30 uur te zien op RTL4. Vooruitkijken doe je via Videoland.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.